Hamnen vaknar till

Det är full fart i hamnen i Båstad. Den första maj är den officiella öppningsdagen för flera av de ställen som finns i hamnen och det är mycket som ska hinnas med. Bjäreliv tog en promenad och träffade på Lasse Bengtsson och Aviva Sheppard som var i full gång med att förbereda inför öppningen av Fiskekajen.

Fiskekajen1
Fiskebåtar i hamnbassängen, precis som det ska vara i en riktig hamn.

– Vi öppnar upp både Fiskekajen och Badkrukan nu den första maj, berättar Lasse, och sedan har vi öppet helgerna under maj månad. Vi vet från tidigare år att många vill börja njuta av hamnen och havet vid den här tiden och dessutom känns det viktigt att ha öppet så att vi får en levande hamnmiljö.

Fiskekajen2
Lasse och Aviva framför planerar för
fullt inför en fantastisk sommar.

Lasse driver sedan drygt tio år tillbaka Badkrukan och är nu inne på tredje säsongen på Fiskekajen. Nytt för i år är att Aviva kommer att ansvara för restaurangen och målet är att utveckla den ytterligare.
– Jag har sagt upp mig från Skansen efter alla fantastiska år och ska nu helt fokusera på Fiskekajen. Jag kommer att sätta min prägel på restaurangen och utveckla dryckesdelen en hel del, här kan jag ta med mig mycket av den kunskap jag samlat på mig under åren.

Aviva är utbildad på Grythyttan och har varit hovmästare på Sand fram tills nu. Tanken är att utveckla sortimentet av vin och champagne men behålla samma stil på menyn i övrigt. Varför ändra ett vinnande koncept?

Förutom Badkrukan och Fiskekajen driver Lasse även Hamnboden och Våfflan så sommaren är en intensiv period. Med Avivas engagemang i Fiskekajen är tanken dock att utveckla och förlänga säsongen och börja jobba mer med arrangemang, fester etc.
– Både Badkrukan och Fiskekajen är perfekta lokaler för olika former av arrangemang, menar Lasse. Badkrukan är egentligen en festvåning på stranden!

Den första maj drar sommaren igång i hamnen och om vi får tro Lasse och Aviva så kommer det att blir en fantastisk sommar och en varm sådan dessutom!
– Jag läste att det kommer att bli en riktigt het sommar, berättar Aviva, och det känns ju lovande!

Text: Joakim Ormsmarck
Foto: Julia S Ormsmarck