Currymarinerade dubbla lammkotletter

lamm1Ingredienser – 4 portioner
8 lammkotletter med ben, ca 700 g

Marinad:
½ dl apelsinjuice
½ dl soja
½ dl rapsolja
2 tsk curry
1 tsk garam masala

Saffransris:
3 dl ris
½ g saffran
1 kanelstång
1 dl russin

Yoghurtsås:
2 dl turkisk yoghurt
1 msk färsk mynta, finhackad
1 krm garam masala
1 krm vitpeppar
1 krm salt
1 huvud romansallat, i bitar
2 röda paprikor, strimlade

Gör så här
Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en plastpåse.
Lägg i köttet och marinera 1 timme.

Saffransris:
Koka riset med saffran och kanel. Blanda med russin.
Blanda samman ingredienserna till såsen.
Torka av köttet. Grilla ca 2 minuter per sida.
Servera med ris, sås, sallat och paprika.