Ett utvecklande år

Visst finns det ord som betyder mer än andra. När Dagens Nyheter för ett antal år sedan lät sina läsare kora svenskans vackraste ord röstade nästan en fjärdedel på ”Sommarvinden” som före ”Solregn” och ”Dagsmeja” utsågs till landets finaste ord. Jag har ett eget favoritord som kanske inte är lika vackert men nog så betydelsefullt. För mig är ordet ”Utveckling” det absolut vackraste som finns. Känn på det och väg in vilken betydelse det finns i ordet. Tänk på ditt eget liv och saker som händer och situationer som uppstår. Visst är det utvecklingen som tillför kryddan och det där extra?

Min övertygelse är att brist på utveckling i förlängningen alltid medför en långsam avveckling. Oavsett om det handlar om ett företag, en förening eller ett kärleksförhållande så mår vi alltid bra av utveckling och förnyelse.
Det är genom utvecklingen vi lär oss saker. Det är genom förändringen och förnyelsen som vi tvingas utmana oss själva och kliva ut ur tryggheten och balansera på okända stigar. För att sedan kunna kliva tillbaka in i den trygga kojan med nya kunskaper och erfarenheter.
När jag ser tillbaka på året som gått, det är svårt att inte göra det vid den här tiden på året, kan jag nöjt se hur både jag, min älskade familj och våra företag har utvecklats.

Under året som gått har Bella hunnit bli ett år äldre och vi har idag en liten tjej med mycket starka åsikter som är en del av allt som händer i familjen. Hon är en mycket stor del i att vi hela tiden utvecklas, hon lyfter frågor som vi kanske inte tänkt på och genom sin nyfikenhet skapar hon förutsättningar för utveckling. Under året har familjen hunnit med att flytta och flytta tillbaka, även där en utveckling där vi insett hur mycket vårt hem betyder för oss.

För företagens del har året inneburit en positiv utveckling för, framförallt, våra kundtidningar där Rasta Group och Ford Sverige är stora kunder som vi är stolta och tacksamma över. Att få sitta i ett gammalt grisstall på Bjärehalvön och producera magasin för ett av världens största bilmärken är en ynnest och riktigt häftigt att få uppleva.

Även Bjäreliv, Båstad Magazine och Hamnmagasinet har nått upp till sina mål och inför 2015 planerar vi att fortsätta på samma linje, men självklart med en hel del utveckling…
Vi är aldrig bättre än vårt senaste nummer.

År 2014 var också året då vi kom tillbaka till Halmstad. Tillsammans med två nya kollegor ger vi idag ut månadstidningen Brus! i Hallands residensstad. Om någon frågat oss för ett halvår sedan om vi återigen skulle ge ut tidningar i Halmstad är jag ganska säker på att vi skrattande hade sagt att det aldrig kommer att hända…
Men som sagt, utveckling är bra och utveckling skapar förändring!

I våras lanserade vi Champagne Båstad Brut, tillsammans med Magnus Fritzell och Svensk Champagneimport. För oss var det något helt nytt och mycket utvecklande att lansera en helt ny produkt på konsumentmarknaden. Det kommer att hända mycket på bubbelfronten under 2015, det kan jag redan nu lova!

Det tredje benet i vår verksamhet är våra projekt i Barra Do Cunhaú i Brasilien. Med start den 20/1 nästa år kommer våra kollegor Ola och Terese, och deras barn, att vara en del av SVT:s nya satsning Familjer på Äventyr. Under sex veckor kommer vi att kunna följa deras liv så om du är nyfiken på vad vi sysslar med i Brasilien får du inte missa detta…

JoakimO-2014-2När jag nu ägnat en stund åt att blicka tillbaka på året som gått släpper jag det och kastar mig in i något mycket roligare. Om bara några veckor har vi ett helt nytt, orört, år framför oss. Helt fantastiskt! Jag ser verkligen framemot att fylla det med utvecklande händelser, men först lite ledighet…

Nu ska jag ta med familjen till Färgknallen och köpa gran!

God jul & Gott Nytt År!
Joakim