En bit av Afrika… mitt i Båstad

afrikaibastad1

Kalaharis produkter och behandlingar är inspirerade av en extraordinär resa, vars ursprung påbörjades från de vidsträckta slätterna i Kalaharis öken. Grundaren och ägaren av Kalahari Spa, Carina Franck, växte nämligen upp på en farm mitt i Kalahari med eviga sanddyner och öppen blå himmel. Med sin passion för Afrika inspirerades Carina sedan att utveckla en spa-serie i absolut världsklass, en serie vars karaktär har lyckats fånga Kalahariöknen.

– Mitt fokus låg på att Kalahari-Spa-upplevelsen skulle erbjuda en intim resa genom öknens uråldriga hemligheter med dofter, ljud, beröring och vyer, beskriver grundaren Carina Franck Kalahari. Allt bygger på uråldriga kunskaper hos Khoi San-stammen som lever i harmoni med naturen.

Nu har Day Spa Båstad som den enda salongen på Bjäre fått in Kalaharis sortiment och behandlingar. Bjäreliv besökte ägaren Karoliina Eveson för att få reda på mer om Afrikas hemligheter.

Hur kommer det sig att du ville ha Kalahari på din salong?
– Det jag fastnade för var produkternas naturlighet. Det kombinerat med kunskapen om naturens och växternas användning i hudvård kändes verkligen rätt för mig! Hela behandlingen blir en upplevelse och det finns bra produkter som kunden kan fortsätta att använda hemma.

Berätta mer om produkterna!
– Kalaharis fokus ligger alltid på de naturliga ingredienserna från öknen, så som olika växtsafter, växtoljor, röd sand, näringsrik lera och rika mineralsalter. Produkterna tar verkligen hand om huden och ger en känsla av välbefinnande.

Hur går en behandling till?
– Varje behandling anpassas efter kunden. En ansiktsbehandling till exempel börjas med en välkomstritual där kunden får välja en doft som passar för just det tillfället. Därefter följer rengöring, peeling, ånga, ansikts- nack och dekolletagemassage, mask och avslutande produkter. En upplevelse för många sinnen som lämnar en skön känsla! Kalahari är alltså kort och gott för dig som vill ha en naturlig upplevelse av Afrika samtidigt som din hud får nytt liv!

Har du några ”sista-minuten”-tips för huden inför sommaren?
– Det bästa man kan göra nu är att göra en skonsam peeling och alltid använda solskydd!