Båstads nya GOLFSTÄLLE

Golfsäsongen är kort. Allt för kort enligt de flesta. Detta är något som det nu ska rådas bot på när ett helt nytt center för inomhusgolf färdigställs på Kalkvägen 4 i Båstad. Bakom satsningen står trion Andreas Gustavsson, Magnus Johansson och Thommy Henningsson.

golfspel1

Det är bara hundra meter till Thommy Henningssons Hälsostudion, där han fram tills nu har haft en golfsimulator installerad. Intresset var dock stort och nu görs en storsatsning för framtiden när 210 kvadratmeter golfcenter färdigställs.
– Det blir totalt fyra olika avdelningar, berättar Andreas Gustavsson som är Pro och PT på anläggningen. Vi bygger en simualtorstudio med två golfsimulatorer, ett green room med puttinggreen, ett multirum för golf-fys, grupp och privatträning samt en klubblounge att umgås i.

golfspel2Den stora invigningen blir först den elfte januari men redan lördagen den fjortonde december är det smygöppning för de som köpt medlemskap. Då kommer det att bli tillfälle att testa simulatorn, träna närspel och se de nya lokalerna.
– Vi vill hjälpa till att ändra inställningen kring golfen och hjälpa spelarna att träna under lågsäsongen så att de när det blir dags att gå ut på banan kan gå ut och njuta av spelet istället för att stå och träna, menar Thommy Henningsson.

Att golfen i Sverige har en relativt kort säsong är ett känt faktum och med satsningen på Båstad Indoor Golf Academy är målet att förlänga säsongen så att du som golfare kan njuta av din sport året om.
– Vi kommer att satsa på olika grupper av spelare, berättar Thommy. Vi kommer att prioritera tjejerna och ungdomarna ganska mycket. Det är två målgrupper som vi känner behöver stimulans och möjligheten till att kunna träna under avslappnade former.

För tjejernas del kommer det bland annat att bli en kväll i veckan som är damernas kväll och det kommer även arrangeras rena nybörjarkurser för tjejer.

Andreas Gustavsson kommer att vara verksamhetschef. Han är utbildad PGA Professional och verkat som golftränare sedan 1997, på Bjäre, Ängelholms och Sönnertorp GK.
– Vi ska vara en spännande träningsanläggning med ett innehåll som är nyskapande, utvecklande och där golfare alla kategorier kan mötas och ha kul, avslutar Andreas.