Apelsinkola

apesinkola1ca 50 st

Ingredienser
100 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl Strösocker
1/2 dl Ljus Sirap
1/2 dl Glykossirap
1 tsk vaniljsocker
2 st apelsiner, rivet skal

Gör så här:
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull.
Tillsätt grädde, socker och de båda sirapsvarianterna och låt koka i 20-30 minuter. Rör om ett par gånger.
Låt koka tills smeten är 120° eller gör kulprov för att se när kolan är klar.
Tillsätt apelsinskalet.
Häll upp kolasmeten i en oljad form och låt svalna.
Skär kolan i bitar och slå in i smörpapper eller cellofan.
Förvara kolan kallt.
Du kan utesluta apelsinskalet och får då en naturell gräddkola, eller smaksätta kolan med 1 msk riven färsk ingefära eller med 2 msk Vaniljsocker Fairtrade.

Recept: Dansukker