Yoga med Lise Holm

Lise Holm Foto: Joakim Ormsmarck

En trappa upp från gym, tennis och restaurang på Båstad Sportcenter Drivan, hittar du sedan midsommarhelgen Båstads nyas yogastudio. Med Yogayoy har Lise Holm skapat en lugn och spännande oas där målsättningen är att alla ska kunna vara med och yoga. 

Vi träffar Lise en eftermiddag i mitten av augusti, när vi kommer in i studion möts av doften av rökelse när Lise förbereder ett pass som börjar lite senare. Här i den gamla konferenssalen har miljön verkligen förändrats och det är verkligen som att ta ett steg bort från stress och vardag och bege sig in i yogans värld.

Hur länge har du hållit på med yoga?
– Helt ärligt så vet jag inte, det känns som att jag alltid yogat, inleder Lise. Men samtidigt är det först nu under de senaste åren som jag utbildat mig till instruktör. Tidigare har det varit på ett rent personligt plan men nu vill jag hjälpa andra att hitta yogan och inse allt det den ger.

Är yoga träning för kroppen eller knoppen?
– Yoga är träning för helheten. Det är både det mentala, som är en väldigt viktig del, men även en fantastisk träningsform för hela kroppen där du tränar delar av kroppen som du aldrig annars arbetar med.

Yogayoy har snabbt hittat en plats i byn och idag är det utöver Lise två till instruktörer som håller pass och olika former av workshops. Runt sex pass i veckan är det i dagsläget men under sommaren har utbudet varit ännu större berättar Lise. Men vilka är det som hittar hit då?

– Det är verkligen alla typer av personer, alla åldrar och både killar och tjejer, berättar Lise. Vissa har yogat under hela livet och andra provar för första gången, just detta att så många nya hittat hit är väldigt roligt. Kanske kan det vara så att det faktum att vi ligger här på Drivan gör det enklare för folk att ta steget, yogan blir lite avdramatiserad.

I dagsläget är det som sagt sex pass i veckan som erbjuds men Lise berättar att hon har mycket idéer inför framtiden hur hon kan utveckla verksamheten. En av fördelarna med läget är såklart samarbeten med de närliggande företagen som arbetar inom friskvård och träning och här ser hon mycket möjligheter till samarbeten i framtiden.

– Nu har jag kommit igång så nu kan vi sakta växa och utvecklas tillsammans med våra yogisar, avslutar Lise.