Sol i sinne när golf spelas inne

På de stora skärmarna rullar scener från några av världens mest kända golfbanor. Utanför öser regnet ner men här inne är såväl klimatet som humöret på topp. Två månader efter vårt senaste besök är vi tillbaka på Båstad Indoor Golf Academy för att se hur den första tiden varit för byns senaste satsning inom golf och friskvård.

golf1

– Ni får känslan för hur armarna fungerar genom hela svingen!

Andreas Gustavsson, Golf Pro och PT, instruerar gruppen som just nu står på ett ben och över på sin sving. Med ett rullande schema med såväl teknikpass som fyspass sex dagar i veckan är detta rena paradiset för den som vill träna golf under den annars så långa vintersäsongen.
– Det är så himla kul och ett fantasiskt sätt att träna på, berättar Gerd Nobel som är en av de fyra medlemmarna som är passet. Att kunna träna golf på vintern är något helt nytt och jag tror inte att folk förstår hur bra detta är. Wivan Skantze, som precis som Gerd är medlem på Båstad GK, håller med och hon poängterar fysträningen speciellt.
– Att kunna träna golfrelaterad fysträning är suveränt. Jag har varit här varje dag sedan jag blev medlem och tränar fys tre dagar i veckan. Denna satsning är verkligen fantastisk.

Gruppen fortsätter sin träning och det märks att de trivs, såväl med övningarna som med Andreas som instruerar pedagogiskt och hela tiden med humorn nära till hands. När det blir några minuters paus innan det är dags att förflytta sig till putting green byter vi några ord med Egon och Gunnel Persson, både från Bjäre GK.
– Här är så härlig gemenskap och helt plötsligt spelar handicap inte någon roll, menar Gunnel. Här är alla på samma villkor och man håller igång kroppen på ett helt nytt sätt.
– Vi kände ju Andreas sedan tidigare från när han jobbade på klubben och när han och Thommy drog igång detta så var det inget att tveka på, skrattar Egon.

Text: Joakim Ormsmarck
Foto: Julia S Ormsmarck