Nu lär jag känna stan

Joakim Ormsmarck, Bjäreliv

Midsommar har passerat och när dessa rader skrivs är vi ganska exakt mitt i sommaren och vilken sommar det har varit med ett väder som få semesterfirare kan klaga på – om vi för en liten stund bortser från torkan som plågar såväl djur som många människor. 

Att torkan är en katastrof för lantbrukare landet över är ett faktum och något som kommer att få konsekvenser för en lång tid framöver vad gäller såväl tillgång till foder som för oss svenskar tillgång till kött. Men som så många andra gånger är den enes död också den andres bröd och de som arbetar inom turistnäringen kan konstatera att det fantastiska vädret får svenskarna att välja semester på hemmaplan vilket märks på campingar, hotell, stränder, restauranger, glasskiosker och så vidare.

För oss som lokalt tidningshus med Ängelholm, Båstad och Laholm som hemmaplan är sommaren också den period som är den allra mest intensiva. När andra tidningar tar sommaruppehåll gör vi tvärtom och satsar än mer på att ge våra läsare och annonsörer det vi är bäst på – bra inneåll och ett stort engagemang.

Men visst hinner även vi med att njuta av sommaren och ta lite ledigt, med bra planering funkar det mesta så bli inte förvånad om du hittar oss på stranden eller på en uteservering.

Efter att under så många år ha arbetat med Båstad som bas, såväl privat som för våra företag, har jag insett att jag börjat dela upp sommaren i veckor men inte utfrån den gängse tradtitionen med nummer utan utifrån vad som händer i bygden. Det är kammarmusiken, cyklingen, tennisen, padeln, seglingen och så vidare och däremellan några dagar som bara är sommar.

Nu har jag en ny stad att lära känna och en av de saker som jag tycker är allra roligast med vår etablering i Ängelholm är möjligheten att få stifte bekantskap med en helt ny stad från grunden. Visst har jag och familjen tillbringat en hel del tid här även innan men med Bjäreliv Ängelholms start är jag nu i stan i princip varje dag och jag måste erkänna att jag kommit att bli en aning förälskad i Ängelholm…

Sommaren är också en tid för planering och utvärdering och för tidningens skulle innebär det att vi nu söker nya kompisar till redaktionen. Inledningsvis söker vi en driven skribent för 50-100 % som är intresserad av att arbeta tillsammans med oss i Ängelholm, Båstad och Laholm. Så om det kanske är du – tveka inte att maila mig. Dock kanska svaret dröjer något om jag ligger på stranden…