Julklappsinsamling till barn

På julmarknaden den 26 november går startskottet för årets julklappsinsamling på Bjärehalvön. För fjärde året arrangeras en insamling av julklappar till barn i bygden vars föräldrar av olika skäl inte har möjligheten att själva köpa några. Bjärebor hjälper Bjärebor helt enkelt och precis som tidigare år har responsen varit bra.

Nyheten för i år är att insamlingen sker i samarbete mellan Bjäreliv, Carl Johan Bernadotte Rotaryklubb och Fyrens Församling. Genom att utöka engagemanget är målet att i år slå tidigare rekord och därigenom hjälpa ännu fler barn och familjer.
– Vi kommer att finnas på plats mellan 12 och 17 på Mariatorget under julmarknaden, berättar Joakim Ormsmarck.
För de som inte kan komma mellan dessa tider går det sedan att lämna in julklapparna till oss på Bjäreliv, till Bjurfors kontor eller till Turistbyrån fram till dagarna innan jul. Men såklart är det bra ju tidigare de kommer in så att Fyren kan påbörja arbetet med utdelningen.

Julklapparna som lämnas in till insamlingen ska vara nya och inslagna. Det är också viktigt att det sitter en lapp på varje paket som beskriver innehållet, allt för att varje klapp ska hamna hos rätt barn.
– Under tidigare år har vi märkt att det kommer in mycket klappar till de yngre barnen men färre till de lite äldre. Tonåringarna glöms lätt bort och där behövs mer klappar, kanske biobiljetter, presentkort eller varför inte en bok?

Vi ses väl på julmarknaden? Vi bjuder på glögg, pepparkakor och massor av tacksamhet.