Intensiva och sensuella verk

Konstnären Pernilla Månsson målar färgstarkt och naket. Foto: Anna Matre, Bjäreliv

Kreatören från Laholm fortsätter att måla färgstarkt och naket. Hennes verk är oftast av de större dimensionerna och pryder fler och fler väggar runt om i Sverige. Hennes kunder hittar henne för det mesta genom Instagram, men även genom att det goda ryktet sprids. Beställningarna tas emot i lagom takt då den kreativa processen får ta tid. Efter att ha haft ateljé i Laholm under många år har hon nu flyttat till Halmstad där ateljén inryms i bostaden. Nu har hon satt sikte att sprida konsten vidare, gärna mot Göteborgs storstadsområde.

Pernilla Månsson är den unga och karismatiska kreatören som har målat aktivt sedan sin tonårstid. Nu blir hon snart 28 år och fyller med lätthet sina dagar med olika projekt inom styling, både med kläder och inredning. Huvudsysselsättningen: målandet av tavlor där nakenheten porträtteras.
– Eftersom jag lägger ner mycket tid på mina målningar får en beställning ta två månader, kanske mer ibland. Mitt flow när jag målar måste vara där och att göra det på beställning är inte alltid det enklaste. Det måste komma ur en ärlighet för verket, säger Pernilla.

Hela sommaren har hennes tavlor hängt på Restaurang Punch på Tylösand och har därför nått ut till många.
– Året runt har jag dessutom olika tavlor hos Severins Möbler som är min stadiga samarbetspartner, berättar Pernilla.

Stipendium

Hennes konstnärliga flow belönades i våras då hon fick ett stipendium från den kända Laholmskonstnärens Kirke Ralfs Stiftelse.
– Jag målade i Kirkes kollektiv sedan jag var 21 ungefär och trivdes med hans sätt att arbeta. Det var oerhört upplyftande att vara den första som tog emot ett stipendium från dem, berättar hon stolt.

Framtidsplanen för den färgstarka och framgångsrika idésprutan Pernilla innefattar ett önskemål om att hitta en plattform att sprida sin konst upp mot Göteborgsområdet.
– Jag gillar verkligen göteborgare, de är så härliga och sköna, jag hoppas hålla ett vernissage där snart och hitta min plats i deras hjärtan, för mig och mina snygga kvinnor.

Härnäst kommer Pernilla delta i ett event på Champagnebaren i Halmstad där det verk hon just nu arbetar med kommer att hänga. Till dem kommer hon även få med sig en modell som hon stylar.
– Den levande konsten tar plats och spetsar till det på ett vis som bara kan upplevas där och då, berättar hon inspirerat.