Hej där, Marcus Liffner

Tillsammans med din fru och kollega Titti är du ny handlare på ICA Supermarket vid Lyckantorget i Båstad.

Marcus Liffner

Kan du ge läsarna en kort presentation på några meningar?
– Marcus och Titti heter vi. Vi bor idag i Löddeköpinge med våra två barn, men vi letar redan boende på Bjäre. Vi har fram tills nu drivit en ICA-butik i Bjuv. Man skulle väl kunna säga att jobbet är vårt intresse men vi har även en båt som vi njuter av under sommaren.

Hur kan det komma sig att ni hamnade här?
– När det blev klart att Stefan skulle lämna butiken blev vi intresserade och såg det som en spännande utmaning. Det är en intressant butik som lägger fokus på färskvaror och närproducerat. Vi vill utveckla butiken ytterligare på samma bana och bevisligen gillade ICA den tanken för nu är vi här.

Är Båstad helt nytt eller känner du till bygden sedan tidigare?
– Visst känner man till Båstad sedan tidigare men då mer som turist. Jag är född och uppvuxen i Södertälje men har bott i Skåne i många år så Båstad har alltid legat relativt nära. Sedan har vi som sagt båt så då är Båstad en trevlig hamn att lägga till vid.

Hur kommer ni att utveckla butiken?
– Vi ska jobba aktivt med att butiken ska bli ännu matigare och ännu personligare. Jag vill lyfta fram personalen och deras styrkor både i butiken och i marknadsföringen. Vi kommer att förvalta det som den förra handlaren byggt upp och utveckla det ännu ett steg så att det blir en butik som vi kan stå för.

Är det så att en gång ICA-handlare – alltid ICA-handlare?
– Det är nog en form av livsstil, det stämmer säkert. För egen del har jag inte alltid varit ICA-handlare men jag har alltid jobbat inom ICA.

Vad ser du mest fram emot med er nya butik?
– Det är nog faktiskt sommaren och tempot. Det känns lite som att vi kommer att ha midsommarhandel i två månader och det känns som en riktigt kul utmaning och en ny upplevelse.

Bjäreliv önskar de nya handlarna lycka till och håller samtidigt tummarna för att vi snart får se familjen Liffner som båstadbor!