Första etappen på stationsområdet

Det är en lite småregnig torsdag i mitten av oktober när Bjäreliv möter upp Djavad Kristensen och Erik Kriström i Hemmeslöv. Vi har stämt träff för att få veta lite mer om det nya område som just ny byggs och som kommer att bli det första i det nya stationsområdet.

hp2

Hemmeslöv Park byggs just nu, bara ett stenkast från den anrika herrgården. Här kommer totalt tjugoen stenhus att byggas, varav två redan är klara och inflyttade. Halmstads Stenhus som står bakom projektet har många års erfarenhet av byggnation och för dem är materialvalet självklart.
– Vi anser såklart att sten och lättbetong är det absolut bästa materialet att bygga med. Du får en god ekonomi och ett i stort sett underhållsfritt boende, berättar Erik Kriström. Dessutom får du en behaglig inomhusmiljö med bra luft.

hp1Husen som byggs är av tre olika modeller, alla med en varierad och inspirerande planslöning. Här finns hus för såväl det medelåldersparet som vill ha ett lättskött boende som barnfamiljen som vill ha nära till såväl naturen som skola och fritidsaktiviteter.
– Det är självklart kul att vara med och sälja de första husen i denna nya del av Båstad, menar Djavad Kristensen på Nadjafi & Kristenesen Fastighetsförmedling. Att det dessutom är stenhus ligger mig extra varmt om hjärtat, ett fantastiskt material.

När vi går runt på området slås man av hur nära naturen vi är. Här bor du verkligen granne med skog och grönområden samtidigt som det bara tar några minuter till såväl byns centrum som motorvägen.
– Utsikten över golfbanan och sedan upp över åsen är enastående, konstaterar Djavad. De som varit här och tittat har alla blivit fascinerade av läget och detta i kombination med de smart planerade husen tror jag är ett framgångsrecept.

Det finns en hel del till salu i Båstad just nu. Varför ska man få satsa på Hemmeslöv Park?
– Faktum är att du här kan få ett nybyggt och inflyttningsklart hus för samma pengar som du får ge för ett med renoveringsbehov i samma område, inleder Djavad. Bara det är ett starkt argument.
– Sedan är stenhus som sagt ett tryggt boende med lågt underhåll, fyller Erik i.
Dessutom är området med närheten till stationen, naturen och allt en helt perfekt plats att leva på för många.

Responsen på projektet har varit bra och Erik och Djavad tror på fler avslut under den närmaste tiden. Att projektet ligger rätt i tiden och i ett attraktivt område är det ingen tvekan om.