Det händer i Troentorp

Det har hunnit gå några månader sedan Christian och Maria Knutsson flyttade sitt logistikföretag, Båstad Lager och Logistik AB, från Dala till Troentorp och när Bjäreliv träffar paret kan de konstatera att det varit mycket jobb men att slutresultatet blivit riktigt bra, men att flytta 4000 kvadratmeter lager är ingey som görs i en handvändning.

– Vi har idag ett trettiotal kunder, huvudsakligen inom e-handeln, som har sina lager hos oss, berättar Maria. Varje dag skickas det varor här från Troentorp till i stort sett hela världen.

När Båstad Gruppen flyttade sin verksamhet till nya lokaler i Ängelholm öppnades möjligheten för Christian och Maria att förvärva fastigheten och eftersom de sedan ägde den intilliggande gamla toffelfabriken blev det en naturlig utveckling att ta över hela området.

– I den gamla tofflan har vi haft förråd och lager i många år, under namnet BITAB, men idag är det Båstad Torekov Self Storage som är varumärket och vi har under vintern och våren byggt ut med ytterligare förråd för att möta efterfrågan, berättar Christian.

Under arbetet med flytten av verksamheten insåg man dock att det kom att bli outnyttjade kontorsutrymmen vilket fick till följd att man nu kan erbjuda kontor för uthyrning för den som vill ha sitt kontor mitt på Bjäre, med tillgång till allt det som kan tänkas behövas.
– Vi kände att det kunde vara trevligt med grannar, skrattar Maria.

Förutom dessa verksamheter hittar du sedan tidigare Bjäre Marin, Bjäre Glass- & Chokladfabrik samt Troentorp Toffelns lagerförsäljning i lokalerna. Dessa har nu fått sällskap av Troentorps Outlet, en ny butik som Maria startat tillsammans med vännen Antonie van Bevervoorde. Här hittar du allt från kläder och inredning till utemöbler, glasögon och mycket mer. Det som säljs i butiken kommer från de företag som har sin logistik via BLL vilket innebär att lagret verkligen finns vägg-i-vägg!
– Lite skämtsamt kallar vi oss Bjärehalvöns minsta handelscentrum, säger Maria, och även om man kan tycka att Troentorp ligger mitt ute på landet så har vi nära till allt på Bjäre härifrån. Med Hovs Hallar och Boarp är det bara några minuter till lunch eller fika dessutom.

Som Christian säger så är det bevisligen i Troentorp som det händer och under vårt besök är det konstant verksamhet på området. En lastbil kommer för att hämta gods, båtar som ska sjösättas och ett tyskt par på genomresa passar på att köpa tofflor. Ja, det är visst här det händer.