David Lindgren & company

Under senaste melodifestivalen delade han rollen som programledare med Clara Henry och Bjäres egna Hasse Andersson. Förra året var han på plats under tennisveckorna där han bland annat uppträdde under Pink Party och för fem år sedan underhöll han hela Centercourten under invigningen så att säga att David Lindgren har hyfsad koll på Båstad är ingen överdrift.

– Jag måste verkligen åka och hälsa på Hasse och Monica i sommar, inleder David på en halvtaskig telefonlinje från Mallorca. Min son är helt tokig i Hasse och jag ska erkänna att jag saknat honom efter att melloturnén var över.

Men du kommer till Båstad i sommar, berätta!
– Den sjätte augusti intar jag och mina kollegor i Diggiloo byn och tennisstadion så då kommer jag ner till Båstad och ska bevisa att jag kan prata precis som Hasse om jag bara vill, haha!

Vad kan vi förvänta oss av årets Diggiloo?
– Vi är mitt i planeringen nu här nere på Mallorca men det jag kan utlova är massor med glädje och hur mycket hits som helst. Det kommer att bli en grymt bra show med musik för alla åldrar och alla smaker. Såklart massor med sommarhits och även mycket från Mellon.

Har du någon egen favorit inom kategorin sommarplågor?
– Det finns hur många som helst, förra årets Can´t stop the feeling med Timberlake är en favorit och sedan har jag en klassiker som jag alltid lyssnade på i mina hörlurar när jag jobbade på gatukontoret med att klippa dikeskanter. Låten var Mambo No 5 och jag hade världens coolaste flakmoppe och det bästa sommarjobbet av alla.

Hur känns det inför turnén?
– Jag är enormt peppad, det är andra gången för mig så jag vet vad jag ger mig in på. Det unika med Diggiloo är den sköna stämningen mellan artisterna och med 22 stopp på turnén hinner man lära känna varandra ganska väl.

Har du någon annan relation till Båstad eller är det bara jobb?
– Jag har faktiskt aldrig varit där utanför jobbet men det kan också bero på att jag alltid jobbar på sommaren. Men nu är jag ju kompis med Hasse så kanske kan jag hänga där mer på vintrarna men då är ju Hasse i Florida… Kanske kan låna hans hus!

Diggiloo fyller femton år i år, vad gjorde du för femton år sedan?
– Precis femton år i år och det var i Båstad allt började med första spelningen så därför är Båstad lite speciellt för oss alla. För egen del hade jag nog slutat köra runt med flakmoppen så jag gick nog mest och drömde om att bli artist och sjöng hela dagarna.

Den sjätte augusti kommer David Lindgren, Robin Bengtsson och de andra till Båstad och Centercourten – vi ses väl där?