Blomtips!

Nu är det dags att börja skapa med sommarens rika färgpalett, sommarblommorna. Det är dessa som ska pryda våra balkonger, rabatter och krukor under varma sommarveckor. Det är perfekt tid att plantera sommarblommor just nu och vi har besökt Pernilla på Hallavara Blommor för att få tips!

BlomtipsW1
Pernilla Wreifält på Hallavara Blommor inne på sin tredje säsong. Det som är extra speciellt för Hallavara Blommor är att det mesta är egenodlat!

Vilka blommor är trendiga just nu?
– Just nu är det många som vill ha Vit Cosmos. En vacker prydnadsblomma som blommar mycket långt in i hösten. Chokladblommor är väldigt populära, den ger massor av fina bruna blommor som doftar choklad. Även Lila Jätteverbena är väldigt omtyckt. Den är en lättodlad blomma som blommar länge och kan bli över en meter hög!

BlomtipsW2
Lila Jätteverbena, Vit Cosmos och Chokladblomman blommar snart!

Om jag vill ha någon lite speciell blomma… Vad rekommenderar du då?
– Vår egenodlade Nemesia är en riktigt vacker blomma. Den är lättskött och den blommar tacksamt ändå fram till frosten kommer! Finns i rött, orange, rosa och blått.

BlomtipsW3
Fina Nemesia!

Har du något supertips för sommarblommor?
– Alla sommarblommor behöver näring! Satsa gärna antingen på långtidsgödning eller varför inte flytande näring som du blandar ihop med vattnet du vattnar med.

Snart är det Morsdag. Vad vill mammorna ha för blommor?
– Det finns lika många blommor som det finns mammor! Så anpassa blomman till din mamma. En del vill ha något lättskött medan en del vill ha lite mer utmaning! Många gillar dock blomrikt i rosa eller röda färger, det passar fint till just Morsdag. Varför inte en krukros till exempel?

Text & foto: Julia S Ormsmarck