Älskade Brasseveckan!

Brassev1

Genom åren har det skrivits spaltmeter om bakgrunden till Brasseveckan i Båstad. Hur några glada ynglingar släpande ner ett avsågat oljefat, några rejäla köttbitar och bergsprängare till stranden nedanför Pepe´s Bodega. Känslan av Brasilien infann sig, en ny tradition var född.

Idag är ynglingarna medelålders män men Brasseveckan är precis lika ung och sprallig som alltid.

Årets Brassevecka infaller, som allt annat denna sommar, en vecka senare än brukligt. Med start onsdagen den 29 juli och avslutning söndagen den 2 augusti är detta veckan som klämts in mellan tennis och segling. Precis som marknadsföringen säger är detta veckan med fem dagars glädje och fest, fylld med musik, samba och capoeira. Till detta kan du lägga massor med glada människor i alla åldrar. För det är verkligen så att Brasseveckan är för alla.
Precis som alltid är veckan gratis för besökarna, vilket gjorts möjligt genom sponsorerna som varje år ställer upp så att eventen ska kunna bli verklighet. För den som vill stötta arrangemanget ytterligare och samtidigt så ut det där lilla extra av allt finns som vanligt Brassepasset att köpa.

Brassev2

Som alltid avslutas veckan med en ceremoni på söndagskvällen. Helt klädda i vitt tänder vi levande ljus som sprids ut över stranden samtidigt som en brinnande flotte skeppas ut på öppet hav. En magisk avslutning på en lika magisk vecka!