2019: Allt blir bättre!

Krönikör Fritte Friberg, Bjäreliv

Ett årsskifte innebär dags att avge ett nyårslöfte för en del, medan det för andra är dags att önska sig något. Till exempel LOVAR en att gå ner i vikt, samtidigt som en annan ÖNSKAR sig att gå ner i vikt … Oavsett vad, är det ovärderligt att veta VAD som kommer att ske nästa år. Därför har jag lånat en kristallkula och efter en veckas intensiva framtidsstudier, kan jag avslöja att DETTA händer 2019:

Den man som 2018 uppfann en bil utan motor, kompletterar 2019 sin uppfinning med en väg som ständigt sluttar utför.

Donald Trump slutar twittra 2019 och övergår helt till en internationell kedjebrevsaktivitet, som går ut på att man ska skicka en soffgrupp vardera till tre namn i brevet och så vidare.

Kändisar som hittills medverkat i spelreklam, uppnår 2019 helt oväntat en intelligensnivå som medför att de framgent väljer andra inkomster, till exempel försäljning av giltiga konsertbiljetter.

Svenska Akademien bestämmer sig 2019 för, att som Gastronomiska Akademien minska antalet ledamöter till 17 stycken. Orsaken: ju färre kockar, desto bättre soppa. Antalet bestämdes i Gastronomiska Akademien till just 17, eftersom det enligt Sten Broman ”skall vara svårare att komma in i Gastronomiska Akademien än i den andra”.

Mellan alla vägbulor i landet anläggs 2019 på varje sträcka en enda lång bula, så att ingen nivåskillnad märks. Hurra!

Den kungliga så kallade Sjuglasvagnen renoveras 2019 och får sju stycken returglas.

Kronprinsessan visar 2019 sin sympati för Europa och EU genom att byta sin officiella titel till Europrinsessan Victoria.

TV-licensen blir senare under 2019 åter en månadsavgift, eftersom modellen med att lägga den på skattsedeln enbart medförde ökad skatteflykt.

2019 slinter Hans Majestät Konungen med saxen och klipper av sin slips när han ska klippa ett invigningsband till en utställning på Spritmuseum i Stockholm.

Till stor förvåning 2019 upptäcks att Lunds Domkyrka saknar byggnadstillstånd och utgör med andra ord ett gigantiskt svartbygge. Domkapitlet hävdar att domen är byggd enligt dåtidens regler för Friggebodar och Attefallshus.

Ett medium får 2019 direktkontakt med Gud och säger ”Det är rätt knepigt här nere – mycket som behöver fixas. Du får ta tag i detta NU!
Men det är ingen barnlek, så skicka inte Jesus! Den här gången får du komma själv!”

Ett tryckfel drabbar Bibeln 2019, och 2 000 präster står utan Job.

Skolornas kris fördjupas 2019, men nästa år får i alla fall eleverna i Södra Götaland färgband till sina skrivmaskiner (Facit Privat).

Däremot är det många fattiga skolor som har tur 2019, till exempel de som har så gamla kartor att Tyskland på dem ännu inte är delat.

2019 blir det förbjudet att sy påslakan med öppningen på långsidan. Hurra!

Ett norskt forskarlag konstaterar 2019 att det KAN finnas ett samband mellan tunnhårighet och håravfall.

Bibelstudier ger 2019 vid handen att ett stavfel länge härjat i Den Heliga Skrift och att det måste vara Karin och Abel som är föräldrar till Adams och Evas barnbarn. Annars måste hela naturläran förkastas.

Under 2019 läggs de första lägenheterna i Lars Vilks’ Nimis på Kullaberg ut till försäljning.

God Jul & Gott Nytt År!