Sommarträning!

Semester, grillning, fredagsmys hela veckan. Ja, ni vet hur sommaren kan bli! Bjäreliv har frågat Caroline på Hälsostudion hur man tar sig igenom sommaren utan att tappa formen helt!

sommarträna1Hur håller man sig bäst i form under sommaren?
– Jag tycker man ska passa på att kombinera inne- och uteträning. Kanske styrka eller pass 2 ggr/v och sen kondition (löpning, powerwalk) på tex stranden och passa på att tanka ljus, sol och luft. Kanske inte ha för höga krav på att ”förbättra” sin form utan mer bibehålla/underhålla samt röra sig mycket naturligt; tennis, frisbee, badminton, brännboll.

Några tips till den som har tappat motivationen under semestern?
– Tänk på att det är många bäckar små som blir något stort! En kvarts promenad då och då är mycket bättre än inget. Och känner du dig trött är det bästa sättet att få energi att träna! Kanske simma eller jobba i trädgården ger ju mer lågintensiv träning som kanske inte är så ansträngande. Du kanske kan hitta en träningskompis så ni kan motivera varann!

Det blir lätt mycket grillande under sommaren…
Några tips på kosten?
– Fokusera på att äta varierat även under sommaren, inte bara kött eller korv utan fisk, kyckling, halloumi, grönsaker går också utmärkt att grilla! Utnyttja alla fräscha grönsaker till en matig sallad som mättar mer och gör såser på tex turkisk yoghurt och dylikt. Och när det gäller vinet kanske man kan nöja sig med ETT glas och inte fem!

Hur ser utbudet på Hälsostudion ut i sommar?
– Vi fortsätter med vårt breda utbud även under sommaren. Öppet 05-24, pass både mornar och kvällar. Nyheter i sommar är ett Löp-pass samt ett ”Vo2max” pass på spinningen- ett optimalt konditionspass på bara 25 min! Vi har också 4 personliga tränare i huset så känner du för att ta hjälp med formen är det bara att kontakta oss! Det går bra både enskilt och i grupp!

Peppa oss lite mer!
– ”Keep it simple!” Bättre att träna 25 minuter än ingenting alls! Ät gott och varierat men fokusera mycket på allt gott frukt och grönt och var med och lek med barnen, ligg inte bara och pressa, det blir roligast så!