Med Bravur i Båstad

Klockmärket Bravur grundades i Stockholm 2011 av två industridesigners, Magnus Svenson och Johan Sahlin. Tanken har från början varit att kombinera skandinavisk design med schweizisk urmakarprecision och idag säljs klockorna framförallt i USA, England och Japan. Här hemma i Sverige är märket fortfarande ganska okänt.

– Idén att starta ett klockmärke växte fram när vi letade efter en klocka att köpa till oss själva. Vi slogs över hur de flesta märken kommunicerar på ett konservativt, macho sätt med fokus på sportbilar, flygplan och komplexa tekniska specifikationer. Vi hade svårt att identifiera oss med dessa märken och ville istället bidra med ett samtida varumärke där fokus låg på klockans estetik och en urban livsstil, säger Johan Sahlin

Men vad har detta med Båstad att göra undrar kanske man av ordning? Nyligen släppte Bravur en limiterad klockan, baserad på sin senaste modell BW002, i endast femtio exemplar som var och en byggs ihop hos Ervin Anderssons urmakeri här i Båstad.
– Vi har undersökt möjligheten att tillverka en klocka i Sverige under lång tid och vi är stolta över att äntligen lansera vår svenska klocka. Vår ambition är att producera så många klockor som möjligt lokalt så detta är ett spännande steg i rätt riktning, säger Magnus Svensson.

Den nya klockan har en minimalistisk design med svart urtavla, vita visare och siffror. Även läderremmarna är svarta och kommer från Tärnsjö garveri.