Jubileum & Glädje

Lördag morgon och klockan är egentligen alldeles för lite för att gå upp. Men vad finns det att göra när dottern med ett glatt utrop kommer springande och med glädje i rösten vrålar att det är idag som vi ska hämta hennes nya cykel.

Tiden på dygnet gör det alldeles för tidigt för cykelhämtning så dottern hamnar vid köksbordet med sin lera, det ska bakas tårta med jordgubbar i lila och gul lera. Exakt hur hon får ihop det är jag inte säker på. Själv slår jag mig ner på altanen i sällskap av Julia och en stor kopp kaffe.

Det är varmt i luften. Havet glittrar i blått och som om det inte var nog kommer det en segelbåt glidande på väg mellan Torekov och Båstad. Precis som Birgit Nilsson numera blickar ut över havet, från sin plats bakom Turistbyrån, ställer jag mig och ser ut över äppelodlingarna, naturen och havet. Vilken fantastisk plats på jorden som vi lever på här på Bjärehalvön.

Lite senare, när klockan passerat åtta, sätter jag mig i bilen och kör in mot byn. Det är varmt ute, fönstret är öppet och för första gången i år känner jag att sommaren verkligen är här nu. Jag passerar genom en nyvaken by på väg mot mitt mål, Knut Jöns och deras Levainbröd.

Det är något speciellt med morgnar så här under den varma årstiden. Det är en härlig förväntan i luften inför ännu en dag. Längs Köpmansgatan promenerar morgontidiga båstadbor, Olle Kähr placerar ut sina stolar utanför butiken och på andra sidan gatan har ett äldre par slagit sig ner på bänken utanför banken. Förmodligen för att precis som jag njuta av morgonen, Bjäre och livet.

Välkomna till årets första sommarnummer av Bjäreliv!

Det märks verkligen att det börjar hända saker nu och då är det lite extra kul att vara tidningsmakare. I det här numret får du bland annat träffa Lina och David som blev årets entreprenörer, Love och Håkan som öppnar upp Mekonomen på Entré Båstad och många fler. Vi gratulerar Skosven, Fiskhuset, Tant Grön och Köpmansgatan 20 som alla firar jubileum av olika slag.

JoakimVad vill du läsa om i Bjäreliv?
Vi vill att tidningen ska vara hela Bjäres tidning och vi vill att innehållet ska spegla våra läsares intressen. Har du bra idéer eller tankar kring vad vi skulle kunna skriva om så tveka aldrig att höra av dig. Vi finns på mail, telefon och sociala medier så vi är aldrig långt borta.

Nu ska jag sätta mig och läsa de sista texterna innan numret går till tryck. Mitt sällskap blir en kopp kaffe, det blir ett antal under en dag, några levainmackor med Kvibille Cheddar, för övrigt det bästa Halmstad presterat om vi bortser från Gyllene Tider, samt utsikten över bukten. Sämre sällskap kan man garanterat ha.

Joakim Ormsmarck
Redaktör
0431-792 00