November är här

Jag sitter i redaktionens nya lya och blickar ut över flyttkartongerna. Att flytta kontoret mitt i en pressläggning var kanske inte min bästa idé men samtidigt är det skönt att få det klart. Just nu färdigställs fotostudio, showroom och ateljé i ett gammalt stall på landet med utsikt över äppelträd och hav. Vilket privilegium det är att få arbeta och leva här på Bjärehalvön!

Välkommen till vårt novembernummer. Bara ett nummer kvar för året och det landar vid Lucia i din brevlåda. Sedan är året över och det är dags att utvärdera det som varit och planera det som kommer.

Inför det här numret har jag intervjuat en av min barndoms stora idoler. Med låtar som Arrendatorns klagan, Änglahund och Eva-Lena var Hasse Kvinnaböske Andersson en av de som kom att forma min musikaliska barndom. Med ny show på Ladan, ny bok och en samlingsbox är Hasse mer aktuell än någonsin och den nyblivna pensionären säger själv att han aldrig jobbat mer än han gjort det senaste året.

En annan viktig händelse som du kan läsa mer om längre fram är vår insamling av julklappar för behövande barn i Båstad. Ta dig tid att läsa det reportaget och om du har möjlighet, hjälp oss att hjälpa. Tillsammans kan vi göra enorm skillnad för en grupp barn som har det jobbigt.

I samband med detta nummer kommer ut arrangeras en gala i regi av Handelsrådet och byns handlare. Massor med företagare har ställt upp för att skapa en gala med syfte att hjälpa till i kampen mot den där j-vla cancern som fortsätter att ta ifrån oss människor som vi älskar. Människor som älskar att leva. Ett fantastiskt initiativ av Er alla som står bakom!

Min egen förhoppning inför årets julhandel är att vi får en sansad och fantastisk handel. Tänk om vi alla bestämmer oss för att handla våra julklappar, vår julmat, vår gran och så vidare här hemma på Bjäre. joakimoVi slipper transporter, vi gynnar lokalt och dessutom träffar vi med all sannolikhet människor vi känner och tycker om när vi är ute på jakt efter allt det som julen kräver.

Närmast nu ligger årets julskyltning. Erfarenheten säger att vi kommer att kunna förvänta oss en härlig lördag med massor av tomtar, glögg och glada människor i trånga butiker. Underbart. Nytt för i år är att julskyltningen fortsätter nere i hamnen vid mörkrets inbrott. Missa inte detta!

I samband med att nästa nummer kommer ut är det dags för årets höjdpunkt för många bjärebor. Vinterbadet är tillbaka! Det är varmt. Det är kallt. Det är gemenskap och Bjäre när det är som allra bäst! Missa inte Badkrukan 13-14 december!

Joakim Ormsmarck
Redaktör