I valet och kvalet!

Det återstår bara några veckor till valet och medierna översvämmas av debatter, annonser, valfläsk och påhopp. På Bjäreliv har vi valt att ställa oss lite vid sidan om och vi håller vår tidning ganska fri från politik och hetsiga debatter. Ändå kan jag inte låta bli att fundera på vilket parti som jag personligen skulle vilja se styra Båstad de närmaste åren. Efter lite funderande har jag bilden ganska klar för mig.

Jag kommer att rösta på det parti som en gång för alla lovar att se till att Bjärehalvön blir en drömkommun för barnfamiljerna. Den bästa skolan, de roligaste lekplatserna, de smidigaste kommunikationerna och framförallt – bostäder till alla.

Jag kommer att rösta på det parti som förstår vilken fantastisk tillgång vi på Bjärehalvön har i vår natur och vår historia. Ett parti som inser att turismen är enormt viktig för bygdens utveckling och som vill fortsätta att utveckla landsbygden och hela destinationen så att vi kan vara ledande inom turism i regionen i minst hundra år till.

Jag kommer att rösta på det parti som inser att Båstad visserligen har tre börsnoterade företag, vilket är fantastiskt, men att det är alla traktens småföretagare som tillsammans skapar en mångfald och ett utbud som är unikt. Att stötta alla dessa företagare borde i min värld vara högprioriterat.

Jag kommer att rösta på det parti som vågar gå ut och lova en förbättring på alla plan för våra pensionärer. De som byggde husen vi bor i, odlade åkrarna vi skördar och skapade det Båstad vi lever i är idag gamla. Det minsta vi kan göra för dem är att se till att de får det allra bästa.

Jag kommer att rösta på det parti som väljer att lyssna på den breda massan framför ett fåtal gnällspikar som är emot förändringar och utveckling. Ett parti som vågar stå emot och vara en del i att skapa ett Båstad som inte bara lever på gamla meriter utan som blir en by i tiden.

Nu återstår det bara att lusläsa partiprogrammen för att se om jag lyckas hitta någon som jag tycker förtjänar min röst…

Hösten är här och vi kan summera en fantastisk sommar. Efter sol kommer regn men för egen del så är det nog det jag uppskattar allra mest med det klimat vi har i Sverige, variationen. För egen del kommer det under hösten även att bli en del variation rent arbetsmässigt då vi i oktober månad kommer ut med första numret av en ny tidning i Halmstad. Lugn, kära läsare, det innebär inte att vi kommer att lämna Bjäre eller er, oss slipper ni inte oss lätt! Joakim2014Men som sagt, variation är kul och utveckling är stimulerande!

Med Bjärelivs augustinummer inleder vi hösten och vi gör det med bland annat Marie Heberlein och Per Henrysson, båda två fjärde generationens familjeföretagare. Vi bjuder på recepttips, vintips, korsord och en hel del annat skoj, välkomna helt enkelt!

Joakim Ormsmarck