Hej där, Turistbyrån! (del 2)

Vi har kommit fram till andra delen i Bjärelivs artikelserie om Båstad Turism och Turistbyrån. Denna månad är det Camilla Rosenlund som berättar om sitt arbete och vad hon sysslar med på dagarna.

turistb2-1Sedan hösten 2004 har Camilla varit en del av teamet på Turistbyrån, detta efter att ha läst Akademi Båstads utbildning Turism & Service i Båstad. Ursprungligen kommer hon dock från Munka-Ljungby men sedan drygt tio år är Bjäre hemmaplan.
– Jag jobbar mycket med destinationsutveckling, berättar Camilla. Jag är utbildad inom administration av leader-rojekt
och den satsningen gjorde vi för att det finns så mycket kreativa idéer på Bjäre och där vill vi kunna erbjuda den hjälpen. Just nu jobbar jag med Båstad Bjäre Gourmet och Framtid Bjäre Landsbygd.

Som ansvarig för Turistbyrån är det Camilla som arbetar med att se till att det hela tiden finns ett bra utbud av broschyrer och information, det är hon som ansvarar för de egna produktionerna som Guiden och Kartan och det är även hon som arbetar med att ta fram nya båstad- och bjäreprodukter.
– Vi har över 15000 besökare per år här på Turistbyrån så mitt jobb är att se till att det finns information och material för dem att ta del av, samtidigt som vi ser att försäljningen av bjärerelaterade produkter ökar allt mer. Det är jättekul.

Båstad Turism har idag 250 medlemsföretag och i Camillas arbetsuppgifter ingår att hålla alla register uppdaterade och se till att medlemsföretagen får den information de ska ha.
– Mitt jobb är verkligen varierat och det är nog därför jag trivs så bra, menar Camilla. Det måste hända saker hela tiden för att jag ska trivas och det gör det verkligen här. Vi har öppet året om och även om sommaren är den klar största perioden så utvecklas den andra halvan av året allt mer.