Gränslös kärlek till Båstad!

När Gränslösa Möten genomförde sitt superlyckade evenemang på temat ”A Sustainable Tomorrow” med efterföljande välgörenhetsmiddag i samarbete med Project Playground befann sig Bjärelivs utsända på plats. Vi fångade in en handfull av dagens huvudpersoner och undrade vad de tycker om Båstad och Bjärehalvön. En minst lika viktig fråga som den om vår planet och mänsklighetens framtid. Nästan.

Kattis Ahlström, programledare och dagens moderator:
”Jag älskar Båstad. Här har jag vuxit upp nämligen. Jag är från Lund och vi hade sommarställe i Torekov. När man skulle vara lite finare och göra något roligt åkte vi in till Båstad”.

Fredrik Reinfeldt, fd statsminister och en av dagens huvudtalare:
”Jag var här förra sommaren för första gången och tycker Båstad är en väldigt vacker stad. Det man nu lyckats göra här med att förena sport med fördjupad samhällsanalys och människor som kommer från olika delar av Sverige tycker jag är mycket fascinerande. Jag vill inte påstå att jag hunnit hitta något smultronställe ännu, men att blicka ut över badhuset och stranden är en fin syn”.

Agneta Sjödin, programledare, författare och konferencier under Project Playgrounds välgörenhetsmiddag har varit i Båstad många, många gånger:
”Jag älskar Båstad och tycker det är så vackert. Jag brukar försöka ta strandpromenaden utefter havet, är ju en vandrare och vill gärna få tid att samla mina tankar. Har oftast varit här på tennisen men tycker om att komma hit året om. Detta är en otrolig plats i världen. Nästa gång tar jag med badkläder så jag kan bada ute i Kallbadhuset, det ser så härligt ut”.

John Hope Bryant, rådgivare åt tre amerikanska presidenter, entreprenör, filantrop, författare och en av dagens huvudtalare:
”Mitt intryck av Båstad efter att bara ha varit här i knappt ett dygn är att jag borde ta hit min familj och tillbringa mer tid på stranden! Båstad är ett så skönt, energifyllt och avslappnat ställe med så mycket tillgångar. Till och med när det regnade som igår kväll tyckte jag det var vackert. Jag vill verkligen komma tillbaka snart och bara ta det lugnt och prata med människor. Det enda jag saknar är mer skyltar och information på engelska. Kan du fixa det, please”.

Bo Nilsson, organisatör och grundare av Gränslösa Möten. Båstadbo så därför lite part i målet:
”Kommer man till Bjärehalvön får man inte missa att gå en del av Skåneleden via Kattvik – Torekov vid kvällning/solnedgång med familj, goda vänner och en picknickkorg. Det är livskvalité av stora mått.”

Prinsessan Sofia, prinsessa och initiativtagare till Project Playground:
”Jag gillar verkligen Båstad. Vi har en historik här så Båstad är ett favoritställe, givetvis”.

Text: Claes Kanold

1 Trackback / Pingback

  1. Gränslöst även 2017 | Bjäreliv

Kommentarerna är stängda.