Dubbla strass

strass1

ca 30 st

Ingredienser
175 g smör eller margarin
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
1 ägg
1 finrivet apelsinskal
2 msk grädde
4 1/4 dl vetemjöl

Fyllning:
1 ask nötmassa

Garnering:
Dansukker Florsocker

Gör så här:
Rör matfett och florsocker mjukt.
Rör i ägget. Tillsätt det rivna apelsinskalet och grädden. Arbeta in vetemjölet.
Lägg degen i en spritspåse och tryck ut 60 stycken ”rosor” med hjälp av en tyll.
Låt vila i kylskåp i 30 minuter.
Ställ ”rosorna” på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i knappt 175° i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler.
Lägg samman kakorna två och två med nötmassa emellan.
Dofta lite florsocker över kakorna precis innan serveringen.

Recept: Dansukker