Citron- och basilikaöverbakad lax

4 portioner

LaxIngredienser
1 laxfilé på ca 600 g
4 skivor vit formfranska (eller grövre bröd)
1 vitlöksklyfta, hackad
1 kruka basilika
finrivet skal av 1 citron
1 dl solrosfrön
3 msk olivolja
salt
svartpeppar

Gör så här
Mixa bröd, vitlök, basilika och citronskal i matberedare ca 30 sek.
Blanda med solrosfrön och olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar.
Fördela jämnt över fisken, tryck till massan och tillaga i ugn i 200°C, ca 20 minuter.

Färskost
1 burk kesella (250g)
1 dl hackade soltorkade tomater i olja, avrunnen
1/2 gurka, urkärnad och tärnad
några droppar citronsaft
salt, svartpeppar

Blanda och smaka av med salt och svartpeppar.
Servera med sallad, rostad eller kokt potatis.