Bryt invanda mönster med en PT

Sommaren är över och det är dags att komma igång med jobb och skola. Samtidigt går vi mot svalare tider och höstkläderna plockas fram. Nu återstår bara frågan om de passar efter en sommar fylld med god mat och lata dagar i hängmattan? Hösten är perfekt för att äntligen ta tag i den där träningen du skjutit framför dig, oavsett om det är viktminskning, maratonlöpning eller pumpande muskler som är målet.

Hälsostudion i Båstad har funnits i mer än ett kvarts sekel och genom åren har det hänt mycket. På senare år har fokus mycket legat på att utveckla sina erbjudande kring personliga tränare, PT i dagligt tal, och efter renoveringen, som stod klar förra året, har antalet PT-timmar i det närmaste exploderat.
– Vi jobbar både med individuella PT-timmar och med PT i grupp, berättar Caroline Vingren. Förra året gjorde vi mer än 1300 timmar med PT på två tränare och inför detta året har vi utökat till totalt fyra utbildade PT. Det märks att folk på allvar fått upp ögonen för personliga tränare.

Många med exempelvis övervikt har testat olika träningsformer men aldrig riktigt hittat rätt. Med Hälsostudions olika grupper hittar de rätt och får en gemenskap med andra människor med liknande utmaningar och mål. Caroline berättar att hon och hennes kollegor lägger mycket energi på att skapa en känsla kring träningen, det ska vara roligt och en upplevelse att träna tillsammans.
– Många av våra kunder har om och om igen provat olika träningsformer utan att lyckas, när de sedan får en grupp och en PT kommer resultaten och det blir roligt att träna. Sedan gör vår moderna utrustning, med pulsband och in-bodys mätutrustning att vi hela tiden kan se resultaten, det motiverar, menar Caroline.

Caroline berättar att träningen varierar mycket i upplägg och miljö. En dag är det träning inne på gymmet och en annan dag på stranden, det ska vara inspirerande att hela tiden få uppleva nya former av träning. Fokus ligger hela tiden på att förändra livsstilen och få in träningen som en naturlig del i livet, inte som något där utseendet är i fokus.

Kunderna kommer från ett ganska stort upptagningsområde, från Haverdal i norr och in mot Våxtorp, Knäred och en bit söder om åsen. Faktum är att många av som anmäler sig till grupperna inte är medlemmar utan väljer att gå anmäla sig för att komma igång med sin träning. Efteråt är det en del som väljer att bli medlemmar för att kunna fortsätta träna mer självständigt och andra anmäler sig till nya grupper.
– Sedan har vi såklart även de som väljer att använda en PT för att träna individuellt, säger Caroline. Det kan vara alltifrån personer som behöver komma igång för sin hälsas skull till de som vill hårdträna inför ett lopp eller liknande. Här har vi även idrottare som vill förbättra sin fysik för att uppnå bättre resultat, det kan vara fotbollsspelare, hockeyspelare eller golfare.

Att träning och hälsa ligger i tiden lär knappast någon kunnat undgå. Tidningar och TV är fyllda av tränings- och hälsotips och fler och fler inser hur viktigt det är att ta hand om sin kropp. Man har som sagt bara en och den ska följa med under hela livet. Samtidigt kan det vara svårt att ta det där steget och då är PT, oavsett om det är i grupp eller individuellt ett utmärkt sätt att komma över tröskeln, sedan går det av sig själv har vi hört.