Bjäreliv fortsätter öka

Till våren går Bjäreliv in på sitt tredje år och det är ett positivt 2013 som nu kan summeras. Under året har tidningen utvecklats helt enligt de planer som funnits och idag är tidningen en av de ledande mediekanalerna på orten. Att tidningen är uppskattad märks inte minst bland annonsörerna som ökar kontinuerligt.

bjarelivokar1
Under sommaren fanns Bjäreliv med systertidningar på plats i hamnen. Vi ses igen i boden sommaren 2014!

Året som gått kom att bli året då Bjäreliv på allvar tog greppet om marknaden och tillsammans med den lokala radiokanalen är tidningen idag den mediekanal som flest företag väljer att arbeta med.
– Vi har aldrig sett ett egenintresse i att bli det enda mediet på orten, menar Joakim Ormsmarck. Tvärtom är det oerhört viktigt att det finns en bredd med tidningar, radio, TV och så vidare. Vår målsättning från början vara helt enkelt att vi skulle erbjuda en kvalitetskanal som alla företag har råd att synas i och det vågar vi påstå att vi lyckats med.

Bjäreliv har sedan starten kommit ut med elva nummer per år och det är en utgivningstakt som kommer att fortsätta. Även om en tätare utgivning har efterfrågats är det inget som är aktuellt, redaktionen är anpassad för månadsutgivning och grundtanken i hela verksamheten är att alltid sätta kvalitet framför kvantitet.
– Det vi kommit att utveckla under 2013 är bilagor till tidningen, som förra numret med ICA eller detta nummer med Entré Båstad, det är en del som vi tror kommer att växa under kommande år, berättar Joakim.

Företaget bakom Bjäreliv ger även ut sommarmagasinet Båstad Magazine, ett exklusivt magasin på 180 sidor, som kommer ut första veckan i juli varje år. Under 2014 kommer det magasinet att utvecklas ytterligare ett steg, framförallt för att erbjuda ännu en dimension av Båstad och sommaren.
– Nästa års nyhet blir en annan tidning som vi just nu arbetar med. Den är fortfarande på projektstadiet men vi har tagit beslut på att den kommer att bli av och vi har med oss ett antal större aktörer i byn, vilket känns väldigt kul. Det blir ett magasin som saknats i byn, mer än så kan jag inte säga just nu, skrattar Joakim.

När detta nummer gått till tryck går även redaktionen på lite ledighet och nästa nummer av Bjäreliv kommer ut först 28 februari nästa år. Med all sannolikhet kommer du att känna igen dig men kanske blir det även lite nyheter!