Stora planer inför 2014

Vintern har lagt sig över Bjäre och det är stängt på Birgit Nilsson Museum. Men stängt betyder verkligen inte att verksamheten ligger nere, just nu arbetas det intensivt med planering av Masterclasses med Kerstin Meyer, hovsångerska och före detta chef för Musikhögskolan i Stockholm.

birgit1

Under vecka 15 nästa år ska några utvalda elever få personlig vägledning för sin röstutveckling. Till dessa mästarklasser kan man komma som åhörare, för en mindre entréavgift, för att passivt få tips och lära sig sångteknik.

Museet kommer att ha Stallkaféet öppet under veckan om man blir sugen på fika i pauserna. Utbildningen kommer att hållas i utställningshallen som kan göras om för konserter, föredrag, och alltså nu till undervisningslokal. Veckan kommer att avslutas med konsert i Västra Karups kyrka på söndagen den 13 april kl 16. Biljetter kommer att säljas till allmänheten!

Men detta är inte allt.
Inför säsongsöppningen, som blir söndagen den 18 maj, kommer det att arrangeras en stor konsert på gården. Den 17 maj, på Birgits födelsedag, på kvällen, kommer stora röster att fylla Birgits gamla släktgård. Sopranerna Susanne Resmark och Gitta-Maria Sjöberg och en ännu inte officiellt klar tenor, kommer att bjuda på skönsång! Stallkaféet är öppet och mingel mat kommer att säljas tillsammans med biljetter till detta arrangemang.

Detta är också den helgen det arrangeras ”Körfestival” på Bjäre ”i Birgit Nilssons anda”. Ett årligen återkommande arrangemang. Det blir en avslutande konsert i Västra Karups kyrka på söndagen den 18 maj.