Båstadmäklare slår upp portarna i Ängelholm

Det är något speciellt med datumen den 10 maj för Djavad Kristensen. Det var den dagen han gifte sig, dottern Milou föddes och kontoret i Båstad öppnades. Samma datum i år är det dags igen när det nya kontoret i Ängelholm slår upp portarna och verksamheten växer med en helt ny region.

Vi träffas på kontoret i Båstad som för tillfället är trångt eftersom de nya medarbetarna som ska arbeta i Ängelholm är på plats för att lära känna företaget samtidigt som den befintliga verksamheten rullar på som vanligt med en högsäsong runt hörnet. De som känner Djavad Kristensen vet att han alltid är uppe i varv och den här dagen är inget undantag. Om en liten stund ska han ner till Ängelholm för byggmöte och dagen därpå ska hela företaget åka till New York för teambuilding, inspiration och för att tanka energi.
– Det är fullt här nu, inleder han och skrattar. Nu är vi tio personer men när vi öppnar upp Ängelholm blir det inte lika trångt då en del kommer sitta på kontoret där. Men det kändes viktigt att våra nya kollegor fick en tid här innan allt drar igång i Ängelholm för att lära känna vårt sätt att arbeta och vilka energier vi vill skapa i kundmötena.

Varför ett kontor till?
– Varför inte egentligen? Det finns starka kopplingar mellan Bjäre och Ängelholm och det är ett naturligt steg för oss att ta, det tvingar oss dessutom att förfina och utveckla våra erbjudanden till marknaden vilket kommer att göra oss ännu bättre även här på Bjäre. Vi är ingen kedja utan vi utvecklar våra produkter och kampanjer själva och när vi nu går in i Ängelholm möter vi flera av de stora kedjorna vilket gör att vi måste tänka nytt för att kunna ta plats.

Kommer satsningen att påverka kunderna här på Bjäre?
– Egentligen inte eftersom personerna som arbetar här kommer att göra det även framöver men samtidigt får vi fler kollegor och större exponeringsmöjligheter så den påverkan som finns är bara positiv som jag ser det. Nu har vi kontor i Båstad, Torekov och Ängelholm samt verksamhet i Palma. Såklart ger det oss mer styrka i hela vårt erbjudande.

Ni har lyckats bra i Båstad – vad har varit framgångsreceptet?
– Vi kom in på marknaden i rätt läge och med nya metoder vilket gav oss ett litet övertag som vi sedan förvaltade på ett bra sätt tycker jag. Vi var bland annat först i Sverige med att ha ”kommande objekt” på vår hemsida vilket nu finns hos de flesta andra med. Det finns många väldigt bra mäklarföretag på Bjäre och det skapar bra och sund konkurrens. Sedan har jag jobbat otroligt hårt de här åtta åren med många sena nätter och det ger resultat.

Hur ska ni lyckas i Ängelholm?
– Vi kommer att ta med oss samma energi, inställning och affärsidé som vi förfinat här i Båstad under de här åren. Vi har en del nyheter för marknaden i stort att lansera vilket jag tror kommer ge oss en skjuts. Sedan handlar det om att ge rätt värderingar på objekten för att ge en rättvis bild, det skapar bra affärer med två vinnare vilket är väldigt viktigt. Vi kommer att gå in hårt för att synas genom såväl klassisk reklam som olika former av samarbeten med andra lokala aktörer. Sen det viktigaste av allt, energi! Både bland medarbetare och ut mot kund så är detta det absolut viktigaste och det har vi gott om hos Nadjafi & Kristensen så det tror jag kommer hjälpa oss nå den position vi vill åt.

Slutligen, varför händer allt i ditt liv den 10 maj?
– Haha, det har blivit lite av en grej nu och dessutom är det bara ett datum att komma ihåg! Det finns ingen risk att jag missar varken bröllopsdag, födelsedag eller jubileum på företaget. Skall bara få allt klart till dess.

TEXT & FOTO: JOAKIM ORMSMARCK