STIL interiör inbjuder till nära och lugnare shopping

Sköna färger, tilltalande former och dessutom något till varje hörn i hemmet. Stil Interiör är den nya butiken där du kan njutningsshoppa i lugn och ro utan känslan av brus eller stress. Ägaren är ängelholmaren som fick hemlängtan.

Butiksägaren Maria Hansson har nu haft öppet i en månad. Hon startade egen butik efter att ha arbetat flera år i en större butik på Väla. Där tog vardagsstressen och bruset över. Att gå till jobbet var inte lika roligt längre. Som ängelholmare ser Maria flera fördelar med sin nya livsstil. Familjelivet gynnas också av att hon vågat satsa på en egen butik i stan.

– Nu kan jag cykla till jobbet och det känns riktigt härligt, säger Maria och ler.

Lokalen är nästan aldrig tom och det märks att många är nyfikna på det nya utbudet på Storgatan.
– Det har verkligen gått över förväntan, det har varit otroligt bra gensvar från kunderna i Ängelholm, säger Maria som nu börjar känna sig hemmastadd.

Utbudet är heminredning till allt från kök till vardagsrum, personliga produkter till badrummet och en del kläder. Det är inga svårigheter att finna presenter till vardags och till fest på några få minuter. Sortimentet är just nu ganska rustikt, något som hon märker även tilltalar männen.
– Kunder hittar in och köper trevliga små ting som kanske ersätter den där blomman eller flaskan vin som annars är en klassisk ”gå bort present”, berättar Maria.

Läget på Storgatan tycker Maria är riktigt bra och företagsgrannarna har välkomnat och bjudit in i gemenskapen. En egen butik har många fördelar men kan även bli mycket för en person att hantera.

– Framöver tänker jag mig att starta en webbshop men det får vänta tills jag har ordning och stabilitet i det jag nu byggt upp, säger Maria.

När sortimentet köptes in var grundtanken att finna trevliga produkter som lever länge. Det resulterade i handdukar av ekologisk odlad bomull, närproducerade ljus av sojavax, trevliga prydnader och porslin. Här finns kryddor från Hörby, must från Kivik, doftljus från Trelleborg samt kläder från Rydebäcksföretaget Weekly.

– Förhoppningsvis väljer även mina kunder produkter på samma vis som jag, förklarar Maria.

I många år har vi hört samma sak, men det är fortfarande lika aktuellt, utan kunder finns inga citybutiker.
– Ängelholm har potential och jag hoppas kunderna kommer hitta till min butik, avslutar Maria.