Kioskvagnen levererar godis, schampo och leenden!

kioskvagn1

Deltagarna på Daglig Verksamhet i Båstad förgyller vardagen för dem som bor i kommunens vård och omsorgsboende genom att varje vecka åka till boendena med kioskvagnen och försälja godis och hygienartiklar.

Annika Wretling, aktivitetshandledare på Daglig Verksamhet i Båstads kommun, leder det nya projektet ”Kioskvagnen” tillsammans med bland annat Daglig verksamhetsdeltagaren Andreas. Projektet går ur på att en gång i veckan besöka vård- och omsorgsboendena Almgården (Grevie) och Bjärehemmet (Västra Karup) och väl där sälja godis och hygienartiklar till självkostnadspris.

”Kioskvagnen” drogs igång i december då anhöriga till hyresgästerna i vård- och omsorgsboenden föreslog att det skulle finnas enklare försäljning på boendena. Daglig verksamhet tog tag i detta och det har varit en omedelbar succé. För Annika, Andreas och de andra på Daglig verksamhet som vill vara med börjar veckan med att inspektera varuvagnen och sedan åka till affären för att fylla på de produkter som saknas. På fredagen åker de sedan ut till de två vård- och omsorgsboendena där de möter idel leenden.
– De blir alltid så glada när vi kommer förbi. Det är kul att prata med de äldre och det blir som en ny upplevelse varje fredag, säger Andreas.