Hjälp Bjäreliv att hjälpa

Julen närmar sig och med den, massor av kul saker. Men även stress, krav och för en hel del sorg. Alla har inte råd att fira jul i Sverige idag. Det är ett faktum att många familjer lever under förhållanden som är svåra året om men omöjliga kring jul.

hjalp1De som ofta kommer i kläm mitt i denna hysteri kring julklappar och julfirande är barnen, som kanske inte alltid förstår varför klapparna uteblir.

Enligt de sociala myndigheterna i Båstad är det mellan femtio och sjuttio barn i vår kommun som förmodligen inte kommer att kunna få några julklappar av sina föräldrar. Och om de trots allt får något så är det efter att föräldrarna har kämpat och snålat på andra plan för att få ihop ekvationen. Julen ska vara en glädjens högtid, för såväl vuxna som barn, så med detta som bakgrund kände Bjäreliv att vi vill dra vårt strå till stacken.
– Vi har sett liknande projekt på andra orter där det har fungerat fantastiskt bra, berättar Julia S Ormsmarck som kom med idén för en månad sedan. Om vi tillsammans med bjäreborna kan förgylla julen för dessa barn är det enormt roligt.

Tanken bakom projektet är enkel. De som vill hjälpa till slår helt enkelt in en, eller flera, julklappar i ett fint paket. Skriver en separat lapp om vad paketet innehåller och lämnar det sedan i Bjärelivs bod i hamnen under julskyltningen den 30 november.
– Vi kommer att finnas på plats från 12.00 och framåt så alla som vill hjälpa till är välkomna. Vi bjuder på kaffe, glögg och pepparkakor, berättar Julia.

Insamlingen görs i samarbete med Församlingen Fyran, som ligger bredvid Packhuset i centrala Båstad. För de som inte har möjlighet att lämna in sina paket till Bjärelivs bod på lördagen är det även möjligt att lämna till Fyren under onsdags och torsdagseftermiddagar fram till den 19/12.
– Utlämningen av klapparna kommer sedan att ske direkt till de föräldrar som behöver hjälpen och barnen kommer aldrig att behöva veta hur mamma eller pappa fick presenten, berättar Julia. Detta är för barnen till hundra procent!

Som företagare är man självklart välkommen att vara med och hjälpa till. Alla som vill ge med hjärtat och vill vara med och hjälpa till är välkomna.
– Många insamlingar handlar om att man att man ska få ha med sina logotyper och visa att man skänkt, här handlar det bara om något så enkelt som att de som vill bidra till några barns lycka i jul är välkomna att lämna julklappar!