Grand Prix Båstad 18 september

Söndagen den 18 september 2016 håller Gigtforeningen för tredje gången Grand Prix Båstad.

Loppet handlar om att genomföra, få en unik upplevelse i det kuperade landskapet och att stötta en god sak. Cykelloopen är 15,5 km totalt och man kan välja mellan två distanser: 62 km (4 loopar) och 124 km (8 loopar). Loopen har 325 höjdmetrar per omgång. Vid 124 km blir det 2600 höjdmeter. Stigningsprocent uppgår till 19% vid Tarravägen i Båstad.

Start och mål är vid Hotell Skansen. Sedan går rutten via Lindallén och Kattviksvägen till Norrvikens Trädgårdar. Där börjar första stigningen upp till Boarp och Erikstorp. Sedan bär det nedför via Erikstorpsvägen och Italienska vägen till Hagagatan och sedan stigning nummer två uppför Tarravägen till Yderhult. Sedan är det utför via Kartorpsvägen ner till brandstationen och Fridhemsvägen ner till Köpmansgatan. Tennisvägen leder sedan till målet vid Hotell Skansen.

Båstad-Grand-Prix-rutt

Det kommer att stå flaggvakter vid korsningar som tidvis spärrar av gatorna från biltrafik så räkna med lite strul på trafikfronten. Samtidigt som loppet pågår spelas även Davis Cup på Centercourten.

Loppet startar kl. 10:30 och slutar 17:00.
Anmälan görs på www.ultimate.dk

Vill du se bilder från föregående års Båstad Grand Prix besök deras Facebooksida här.