Yogalito!

I slutet av september får båstadborna en ny yogastudio mitt i Båstad. Det är yogainstruktörerna Sara Kristensen och Elin Jensen som står bakom satsningen och studion Yogalito kommer att erbjuda klasser och kurser för både nybörjare och vana yogisar.

yogalito1
Den 21 september öppnar Sara och Elin Yogalito på Köpmansgatan 96 i Båstad.

För de som tränar yoga är säkert Sara och Elin bekanta namn, då de har haft yogaklasser på Hotell Skansen och på Torekov Hotell, och nu i sommar även på Norrvikens Trädgårdar. Elin har dessutom haft sitt företag Yoga Flow Båstad i fyra år.
– Äntligen får Yoga Flow Båstad ett hem, och alla som har yogat med mig i flera år i alla möjliga och ibland omöjliga lokaler, får ett större utbud och mer flexibilitet, berättar Elin.

Berätta mer om Yogalito!
– Just nu håller vi på att spackla för fullt, skrattar Sara. Vi kommer att öppna 21 september med öppet hus, information och mingelparty. Vi lagt in två gratis prova-påklasser på öppningsdagen.
Yoga för sportfånar, där vi förklarar varför yoga kan vara ett bra komplement till en existerande träning, och Introduktion för nybörjare, där man kan känna på vad vi brukar göra på vinyasa flow och mjuk flow. Hela första veckan är sedan gratis enligt ordinarie schema, så det finns många tillfällen att komma och prova.

Vad har ni för planer för hösten?
– Vi kommer att hålla fyra till fem öppna klasser i veckan fram till jul, samt en nybörjarkurs och en kurs i medicinsk yoga med sjukgymnasten Gabriella Follin. Dessutom kompletterar vi med workshops.

Vilken sorts yoga kommer ni att hålla i?
– Yogan som vi har mest på Yogalito kallas för Vinyasa flow. Det är en fysisk och dynamisk yoga där andningen och rörelserna hänger ihop, i ett flöde. De enskilda positionerna är viktiga, men lika viktiga är övergångarna från en position till nästa.

Kan alla träna yoga?
– Ja! Ofta hör vi att någon är stel eller har ont i ryggen och kan därför inte träna yoga. Men det är just därför du ska träna yoga! Alla kroppar mår bra av att stretcha. Yoga är en väldigt individuell träning, man får göra ett pass utifrån sina egna förutsättningar. Man utgår från sig själv och vi visar varianter för alla. Alla är välkomna, säger Elin.