SMILEKEEPER

Det slår mig alltid på våren och försommaren hur många som svettas långa pass på gymmet och nöter i löpspåret för att få den perfekta kroppen inför strandsäsongen. Stor möda läggs på att skaffa den kroppen som alla ska beundra dig för och som ska göra dig lycklig och populär. Alltid finns det mer att träna, det lilla putet på magen måste bort, armmusklerna måste deffas osv.

Själv tycker jag att det sällan är den mest vältränade eller den med störst plånbok som är den skönaste liraren på stället. Den som sätter störst avtryck är oftast den som är rolig, öppen, bjuder mest på sig själv och som får andra att må bra.

Det som de flesta borde träna på är att skaffa sig ett leende, ett naturligt leende som kommer inifrån. En person som är genuint glad är oftast mycket attraktivare än den som bara har kroppen som modellerna har på reklambilderna.

Men insidan kan också tränas och det bör man göra för att öka sitt välbefinnande. En mental PT är enigt min åsikt minst lika viktig som en PT på gymmet. Det finns dock enkla sätt som inte kräver så mycket träning. Le till omvärlden, för leenden smittar av sig, och ditt leende kommer göra att omvärlden ler tillbaka.

Nu är det absolut inte så att jag är emot fysisk träning, det är i lagom dos bara hälsosamt och ger till viss del även mental styrka.

Vill du göra succé på stranden i sommar så ska du träna lika mycket på att ta fram leendet och den glada personen i dig som på att träna kroppen. Den som är gladast är oftast den som vinner flest hjärtan.

PeterTänk om det fanns en app till telefonen, typ SmileKeeper, där man kunde mäta och posta direkt till Facebook hur länge man varit glad idag. Jag skulle gärna se att fler skröt med sitt mentala välbefinnande på samma sätt som löprundan eller cykelturen ska vara mätstocken för hur bra man är.

Vi ses med ett leende på stranden i sommar!

Peter Jakobsson
Krönikör