Nya friska vindar

Joakim Ormsmarck, Bjäreliv

I snart femton år har jag suttit som redaktör för lokala gratistidningar i Halmstad, Lund, Laholm, Ängelholm och Båstad. Att varje vecka få arbeta med att skapa ett intressant och givande innehåll har varit en fantastik resa med konstanta deadlines. Men ibland är det dags att förändra och nu tar jag migan en ny roll i företaget och lämnar över det redaktionella till nya krafter.

Att sitta för länge på samma stol är aldrig bra, det vet vi nog egentligen alla till mans. Men samtidigt är det lätt att köra på i samma hjulspår och till sist är jag övertygad att det leder till att man gör ett sämre jobb och samtidigt tar död på den så viktiga kreativiteten.

Med detta sagt så blir detta min sista tidning som redaktör när nu min kollega Peter Jakobsson, som idag är redaktör för Bjäre NU, tar över även våra tre månadstidningar. Min roll framöver kommer att bli att arbeta med försäljning, marknad och affärsutveckling vilket jag verkligen ser framemot mycket.

Tillsammans med vår nya kollega Anna Matre och våra frilansskribenter kommer Peter att ansvara för den fortsatta utvecklingen av Bjärehalvöns lokala månadstidning. Med tanke på att de alla faktiskt är bättre lämpade för det jobbet än vad jag är så vet jag att detta kommer att blir fantastiskt bra.

För dig som läsare blir det kanske inga stora förändringar men såklart kommer både Peter och Anna att sätta sin prägel på tidningen – jag vet att de båda har mycket bra idéer som nu ska komma att blomma ut för fullt.

I det här numret bjuder vi på lite av varje precis som lagom. Vi har träffat Carolina Söderman och pratat jul, vi har varit med på invigningen av det nya växthuset på Norrviken och ett stenkast därifrån har vi tagit tempen på Norrvikens Kust och pratat med några av de nyinflyttade båstadborna som nu är på plats.

Våra krönikörer har inte helt kunnat släppa valet ännu utan reflekterar kring det samtidigt som vi såklart tipsar om lokal shopping, lokala evenemang och en hel del annat!

På tal om lokal shopping så missa inte shoppingkvällen i Båstad den 4 oktober – ett perfekt tillfälle att ta en runda på byn!