Nu samlas två banker under samma tak

bank1

När Bjäreliv träffar Markus Arvidsson och Ann Olsson på Swedbanks kontor i Båstad är det andra dagen sedan sammanslagningen och vid de manuella kassorna står kaffe och kakor framdukade. Självklart ska det firas att Sparbanken Öresund och Swedbank nu huserar under samma tak.

– Nu har vi samlat hela vår verksamhet i Båstad under ett och samma tak, berättar Markus Arvidsson som är kontorschef på Swedbank i Båstad. Nu påbörjar vi arbetet med att i lugn takt slussa över Sparbanken Öresunds kunder in i Swedbanks system, något som kommer att pågå kontinuerligt fram till och med hösten.

All personal som velat stanna kvar är kvar och Swedbank har även ökat personalstyrkan med nya kompetenser som ett led i sin satsning på Båstad och Bjäre. Med större resurser inom alla områden är målsättningen att erbjuda ännu bättre service till såväl privat- som företagskunder.
– Kontoret i Förslöv kommer att vara kvar precis som tidigare, berättar Ann Olsson som är privatrådgivare på Swedbank i Båstad. Vi ska vara hela Bjäres bank och den lokala kopplingen är viktigare än någonsin. Att slå ihop Swedbank och Sparbanken Öresund handlar egentligen om en satsning på kunderna och att möta de krav och önskemål som finns idag.
– Vi lever i ett samhälle som hela tiden förändras, även här på Bjäre, och för att hela tiden kunna ligga i framkant krävs det resurser och det har vi mer än någonsin efter att denna sammanslagning genomförts, menar Markus.

Att banken vill vara den lokala banken är något som återkommer hela tiden och genom ett nära samarbete med Sparbankstiftelsen Gripen har man även kunnat gå in och stötta lokala föreningar och organisationer och detta är något som hela tiden utvecklas inte minst efter att stiftelsen, genom försäljningen av Sparbanken Öresund till Swedbank, nu har ännu större resurser.
– Stiftelsens arbete är jätteviktigt och det är självklart väldigt roligt för oss i Swedbank att kunna vara en del av detta arbete. Samtidigt kommer vi i Swedbank, tillsammans med stiftelsen, att gå in som huvudsponsor till Hamnkalaset i Båstad i sommar. Det blir ett av våra bidrag till våra kunder i samband med sammanslagningen och det känns väldigt roligt, berättar Markus.

Med två kontor i kommunen och många anställda är Swedbank idag den största banken i kommunen och samtidigt som det är ett bevis på förtroende så är det även en roll som förpliktigar menar Ann och Markus.
– På Swedbank har vi alltid sagt att vi är en lokal bank med den stora bankens resurser och det tycker jag gäller i högsta grad även idag, menar Ann.