Nationaldagen på hemmaplan

Den 6 juni är det Sveriges nationaldag och detta ska självklart firas även i Båstad. Varför inte skapa en heldag som du inleder på Örebäcksvallen och sedan fortsätter i Hembygdsparken i Boarp? Kombinera motion och kultur samtidigt som du umgås med familj och vänner.

Nationaldagen1
Johan Olmarker och Tussa Lannér har planerat för fullt inför nationaldagen!

På Örebäcksvallen arrangerar Båstad GIF, tillsammans med sina samarbetspartners, Båstad Motionsdag med Båstadknatet, Båstadjunior och Båstadloppet. Motionsdagen den 6 juni har blivit en härlig familjetradition på Örebäcksvallen och 2014 var det nästan 300 löpare som sprang i strålande solsken. I år hoppas arrangörerna givetvis på bra väder och många glada motionärer.

Dagen är fylld med löpning, prova på aktiviteter, musik, mat och dryck samt fotbollsmatcher för våra yngsta. Årets nyhet är att bansträckningen ändrats till 500m och 1km för de yngsta och 5km och 10km för män, kvinnor och juniorer. Alla som vill delta är välkomna och anmälan görs via webben, på Sportshopen i Båstad eller på plats. Dagen på Örebäcksvallen slutar 15.00.

Med start 13.00 blir det traditionellt firande med allsång och föreställningar i Hembygdsparken i Boarp. Hjärnarpsgården har dagen till ära bytt skepnad till en flaggverkstad där du kan tillverka fin egen flagga, för att sedan delta i den stora fan- och
flaggparaden,till tonerna av Bjäre Gånglåt, kanske är du med och spelar? Det blir tipspromenader, spökletning, allsång och lekar under hela eftermiddagen. Klockan 15.00 är det konsert med Båstad Bjäre Musikkår och därefter dagens högtidsceremoni.

För mer info se www.bastad.se/kultur samt www.bgif.se