Karin & Majvi sluter cirkeln

Det händer saker i gamla skohuset i Förslöv. Mitt i byn, nästan mittemot Heberleins, öppnade Karin Hansson för några veckor sedan upp sin frisersalong KarinCecilia. Bjäreliv har självklart hälsat på hos Karin, och kollegan Majvi Ekenberg, för att höra bakgrunden till att duon nu öppnat upp en ny salong.

Karin & Majvi– Jag har varit borta från frisöryrket i några år på grund av att jag varit föräldraledig, berättar Karin. Men nu kände jag att jag ville öppna en ny salong så jag började leta efter en lämplig lokal. Resultatet blev att jag köpte det här huset och på den vägen är det.

Kollegan Majvi har inte varit borta från yrket men likväl från Bjäre. Efter att under tolv år drivit en salong i Marbella, Spanien, är hon nu tillbaka där allt började och hon berättar skrattade att cirkeln nu sluts när hon börjar jobba Karins salong.
– Karin var elev hos mig för väldigt många år sedan, så hon började sin karriär i min salong och nu är jag tillbaka i Sverige. I hennes salong, ler Majvi.

Både Karin och Majvi är bjärebor in i själen och det märks att de trivs tillsammans. Även om salongen öppnade för bara någon vecka sedan har de hunnit komma bra i ordning och planer för framtiden finns det gott om.
– Eftersom jag även är utbildad hudterapeut och make up artist så kommer jag att inkludera detta längre fram, berättar Karin. Jag vill ge våra kunder en upplevelse och vi kommer jobba med olika former av temakvällar och evenemang. Allt kretsar egentligen kring välbefinnande och sedan kan det handla om olika former men det är kärnan.

Läget på salongen kunde knappast blivit bättre. Trots att huset ligger precis vid vägen känns det som en lugn oas och samtidigt är det nära till parkering och byn. Husets storlek gör att det finns alla möjligheter för KarinCecilia att växa och utvecklas och efter att ha tillbringat en halvtimme med Karin och Majvi är det ingen tvekan om saken. Det är i Förslöv det händer.