Inflyttning på Norrvikens Kust

Norrviken kust

Kanske är det Bjärehalvöns mest omtalade byggprojekt någonsin. Brf Norrvikens Kust har uppmärksammats långt utanför Båstads gränser och egentligen är det ganska självklart. Med ett unikt läge och milsvid utsikt över Laholmsbukten är detta ett boende som sticker ut ur mängden samtidigt som det med sin nordiska arkitektur smälter in i omgivningen.

Arkitekturen är signerad Gert Wingårdh och projektledaren John Brolin, som tillsammans med makan Anna har arbetat med att ta fram projektet, berättar att mycket arbete lagts ner på att skapa fastigheter som passar in i den så unika miljön. Ett exempel är fasaden i cederträ som är både vacker och hållbar.
– Det är både tryggt och trivsamt att bo här och vi har dessutom låg driftskostnad, bland annat tack vare bergvärmepumpar i varje hus, berättar Anna.

Flera familjer har redan flyttat in i sina nya boenden och de som befarat att Norrviken Kust skulle komma att enbart befolkas sommartid kan redan nu sluta oroa sig. Anna Kylesten Johansson, som tillsammans med kollegan Maria Nygren på Bjurfors är ansvarig mäklare för projektet, berättar att det varit en bred mix bland köparna. Köparna är både lokala Båstadbor och människor från olika delar av Sverige, i olika åldrar och i en blandning av permanentboende och fritidsboende.

Norrviken kust
Med en helt unik utsikt och väl utvalda material är detta ett boende som sticker ut ur mängden

Familjen Nilsson från Göteborg flyttade till sitt nya hem i juli och stormtrivs redan.
– Brf Norrvikens Kust är ett fantastiskt boende som har allt både för oss och våra tre barn, säger Jan och Katja Nilsson. Vi njuter av atmosfären som präglar hela området, badrocksavståndet till den nybyggda bryggan, naturen och möjligheten att välja mellan puls eller lugn. Just närheten till havet och naturen är något som de allra flesta återkommer till när det berättar om boendet. Paret Nicklas och Anna som båda jobbar med inredning valde att köpa en lägenhet under våren och flyttade in lagom till sommaren, tillsammans med sina två barn. – Vi föll för hela konceptet, finishen är på hög nivå vilket man sällan möter. Kombinerat med den magiska utsikten är detta oslagbart, säger Nicklas. Dessutom är området nytt och det kommer att hända mycket också nästa sommar, men vi är redan nu väldigt nöjda, fortsätter han.

Anna Brolin berättar om Norrvikens Kust Tennis & Padel Club som byggts i direkt anslutning till bostäderna.
– Tennisen är självklar i Båstad, men även padel har exploderat de senaste åren, det har blivit en folksport. Till en början hade vi tänkt bygga en tennisbana men det slutade med två tennisbanor, två padelbanor och ett klubbhus med omklädningsrum, dusch och möjlighet till events, berättar hon.

Under sommaren har det varit högt tempo för mäklarna då intresset för projektet verkligen ökat hela tiden. Maria Nygren berättar att man under sommaren arrangerat flera uppskattade event på plats vilket uppskattats av såväl de som redan hunnit flytta in och de som funderar på att slå till.
– I slutet av sommaren hade Hasse Andersson, som tillsammans med sin fru Monica också köpt en lägenhet, en spelning här ute och med havet som fond och mitt i denna sagolika miljö var den en kväll som jag tror många kommer att minnas länge.