Från tidningar till kläder

Var ska en butik specialiserad på kläder från Lacoste och Björn Borg ligga om inte i Båstad? Nu har det gått snart en månad sedan Anette och Mikael Litzell öppnade upp sin butik, i HD´s gamla lokal vid Lyckantorget, och responsen från båstadborna har varit större än paret vågat hoppas på.

lacoste1

Den inre väggen i butiken pryds av en långhårig Björn Borg, utanför Kungliga Tennishallen i Stockholm. Att hela butiken andas tennisen är inte konstigt med tanke på att de två varumärken man valt för klädsortimentet är de två i världen som förknippas mest med just tennisen.
– Vi ville arbeta med varumärken som hade en koppling till tennisen, det är faktiskt tack vare den vi hamnade i Båstad eftersom våra två döttrar studerar här på Strandängskolan, berättar Mikael. Samtidigt ville vi ha varumärken som inte redan fanns i byn, då föll valet på Lacoste och Björn Borg. Kläder för både herr, dam och barn. Parfymer, accessoarer och i höst även väskor.

Det är en fullpackad butik som möter besökarna och för att komplettera utbudet har paret även tagit in hela Yankee Candles sortiment av doftljus.

Från en lite insomnad tidningsredaktion till en sprudlande butik, Mikael och Anette har på kort tid fått den lilla lokalen att blomstra och nu väntar sommaren med turister och stort fokus på tennis.
– Det ska bli riktigt kul nu när säsongen drar igång på allvar, avslutar Mikael. Vi kommer att ha öppet året om men så klart är det extra kul när det är mycket folk i byn.