En pärla på Bjärehalvön

Det är något speciellt med Hovs Hallar. Nästan lite hemlighetsfullt. Precis utanför dörren har du de stora vidderna av natur och som hotellgäst kan du knappast komma mycket närmare naturen än så här.

hovsh1
Jimmy Moritz, VD för Hotell & Restaurang Hovs Hallar med Waldemar Larsson.

Här upplever du den speciella atmosfär som karaktäriserar och kännetecknar miljön i området. Närheten till vattnet och naturreservatet, klippformationerna och frihetskänslan ger dig näring för både kropp och själ.

Historien började 1989 när bröderna Waldemar och Wilhelm Larson fick ta över den lilla våffelcafé med kiosk som låg i kanten av naturreservatet, Hovs Hallar. Efter något år byggdes det till och bröderna Larsson såg möjligheten att bygga ut med stugor och tio hotellrum. För tjugo år sedan byggdes det även till en restaurang och konferenslokal. Sedan har utvecklingen och förändringarna fortsatt För fyra år sedan anställdes Jimmy Moritz som VD för Hotell & Restaurang Hovs Hallar. Idag har verksamheten vuxit till en anläggning med 62 rum, 5 konferenslokaler och restaurangen kan ta emot 170 personer. Gästerna kommer från hela Europa och man försöker ha en så bredd målgrupp som möjligt. Idag arbetar Hovs Hallar mycket med konferenser och bröllop, förra året var det rekord med hela fyrtio genomförda bröllop.

Anläggningen har idag 3 stjärnor och Jimmy menar att en fjärde stjärna inte är att trakta efter, då det redan finns på Torekov hotell och Hotell Skansen i Båstad som också ligger på Bjärehalvön. Bröderna Larsson har även stora planer på att utöka verksamheten ytterligare, och en ny hotelldel planeras med runt tjugofem rum. Det är också lägligt eftersom bröderna även äger en byggfirma, Wiwa Bygg.

Jimmy tror att framtiden för 3-stjärniga hotell ser ljus ut, han menar att många vill ha ett lite billigare alternativ. Hovs Hallar har satsat mycket på miljö och är idag ett av få hotell som både är ISO 9001 & 14001 certifikat (miljö & kvalitet) och har även ett helt ekologiskt avloppssystem som är utvecklat i Alnarp.
– Hovs Hallar är ett säljande argument med sin vackra natur. Och fler turister gynnar alla på orten. Många som har bestämda åsikter har nog aldrig varit här men jag tror de flesta tycker det är roligt att det blir lite liv och rörelse här ute även på vintern säger Jimmy.

I restaurangen finns ett genuint matintresse, engagemang med kärlek och respekt för råvaran, tar de vara på den skånska matkulturen med kunskap och traditionella smaker. Fredrik Hyberg är köksmästare som ansvarar för råvarorna och noggrant utvalda producenter. Med stor respekt för miljön och framtida generationers möjligheter. Hovs Hallar odlar sin egen potatis och grönsaker 500 meter från köket. Från jord till bord helt enkelt.