Boarp växer med yoga, restaurang och nya butiker

Med en utbyggd Lågprislada, som samtidigt byter namn till Ladan, ny restaurang, ny yogastudio och flera nya butiker på gång är det ingen överdrift att säga att det är full fart uppe i Boarps Handelsby. Bjäreliv tog en kaffe med Ella Grönkvist för att kolla vad som händer.

– Lågprisladan har utökat med 900 kvadratmeter och har idag växt in i det som tidigare var Ladan, inleder Ella. Här hade vi lokaler som mest stod tomma och nu kunde den butiken utöka rejält vilket behövdes. Nästa steg är att restaurangen öppnar igen kring påsk vilket känns väldigt bra.

Det är På Kanelen med Niklas och Pernilla vid rodret som tar över restaurangen som kommer att drivas under namnet Grädde på moset. Den befintliga caféverksamheten fortsätter som vanligt men utökas nu med luncher och ett lite nytt utbud, grädde på moset helt enkelt. Efterhand som hela handelsbyn växer och utvecklas menar Ella att en bra restaurang är viktig och det märks att hon gläds över den nya etableringen.
– Sedan har vi en ny hyresgäst i de lokaler där Skosven tidigare låg. Här kommer Laila Svensson att öppna en yogastudio inom kort. Mitt mål är att Boarp ska leva mer hela dygnet och med studion kommer det att vara verksamhet både tidig morgon och på kvällarna, det kommer att bli jättebra.

Ella berättar att det tidigare var lite som att Ladan låg mitt i hela området som en tung kloss som endast levde upp under julborden. Nu arbetar hon för att skapa en levande handelsby och som en del i detta byggs det just nu nya passager genom fastigheterna, allt för att skapa enklare vägar för besökarna.
– Vi har flyttat allt som rör lantbruket till nybyggda lokaler på andra sidan vägen vilket gör att vi får mer handelsyta. Nu bygger vi nya lokaler för butiker och då öppnar vi samtidigt upp med gångar för att binda ihop parkeringar och butiker mer. En gång som går från restaurangen mot passagen vid Design House Stockholm är redan klar och sedan byggs det just nu en som går igenom även nästa fastighet ut till ett område där vi planerar en ny parkering.

Flera nya hyresgäster och butiker är på gång in till området och Ella berättar att fokus ligger på lokala aktörer som med sitt sortiment kompletterar den befintliga handeln. Idag finns det runt 1500 kvadratmeter ledig yta som just nu omvandlas till butiksyta, till detta kommer en del kontorsutrymmen och andra ytor.
– Vi har bevarat en hel del av det som var Ladan, det syns dels inne i Lågprisladans nya lokaler men sedan har vi även sparat i princip hela Traktorbaren. Här hoppas jag hitta en butik som passar till inredningen, jag har en aktör på gång som jag hoppas kunna få till ett avtal med, det kommer i så fall att bli väldigt bra.

Framför oss på bordet ligger en stor karta över området och Ella pekar och visar hur de nya lokalerna växer fram och hur allt binds samman med gångar, parkeringar och nya stråk. Redan idag är Boarp ett utflyktsmål för många i regionen och med dessa nya satsningar kommer detta garanterat att öka ytterligare, någon brist på idéer är det absolut inte och som hyresvärden själv uttrycker det, vi bygger hela tiden.