Bjärebor i världen: Alexander Norling lämnade Bjäre för New York

Efter att ha bott hela sitt tjugoåriga liv i Båstad lämnade han för två år sedan trygga Bjärehalvön för studier i New York.

alex1

Vem är Alexander Norling?
– Alexander Norling är 22 år gammalt och har bott i Båstad i hela sitt liv fram tills att han flyttade till USA för två år sedan för att börja med sina studier. Som han precis blev klar med!

Grattis till examen! Vad gör du i New York?
– Just nu frilansar jag som Art Director på reklambyrån Mother här på Manhattan.

Hur är ditt New York?
– Jag bor i hipstermeckat Williamsburg, i Brooklyn, där jag spenderar det mesta av min tid. Ett område som är väldigt restaurang- och bartätt och som har precis allt man behöver, vilket gör att man inte lämnar det så ofta. New York är mycket mer än bara Manhattan.

alex2Du driver en framgångsrik blogg, berätta om den!
– Bloggen startade som en rolig sak tillsammans med min bästa vän, och båstadbon, Lucas Werneman. Vi bloggade om allt från kläder till båtar, klockor, hotell och musik, något vi båda har gemensam smak om.

Men hur gick ni från en blogg bland många till en etablerad dito?
– Stureplan.se gillade vad vi gjorde och frågade om vi kunde blogga för dem vilket vi gjorde i några år innan vi bytade till Plaza Magazine’s där vi trivs väldigt bra. Det är nyttigt att ha sidoprojekt och hobbys för att trivas med sitt andra jobb.

Vad gör du om tio år?
– Förhoppningsvis bor jag kvar i New York och sysslar med samma sak. Jag har alltid varit sugen på att starta ett klädmärke också så det hade varit fantastiskt kul om det var verklighet om tio år.

Vad betyder Båstad och Bjäre för dig?
– Det är verkligen borta bra men hemma bäst. New York är mitt hem nu, men det är inget som slår känslan att komma hem till sitt riktiga hem och träffa familjen och vännerna som betyder absolut allt. Once a Båstadbo, always a Båstadbo!