Bjäre Uppkorkat

Det har hunnit gå ett år sedan vinklubben Båstad Bjäre Uppkorkat bildades och vi på Bjäreliv blev helt enkelt lite nyfikna på hur det första året varit så vi stämde träff med de två initiativtagarna, Anders ”Ante” Andersson och Elizabeth Lindström. Den självklara frågan att inleda med är givetvis hur dessa båda vinentusiaster funnit varandra.

– Vi har alltid känt varandra, inleder Elizabeth med ett skratt. Men det var för några år sedan som vi började prata om att det vore kul att göra något tillsammans kring vin och resultatet blev en vinkurs som var mycket uppskattad och på den vägen är det.

VinklubbenDuon kunde konstatera att det varit riktigt kul att arrangera kursen och började diskutera att göra något mer konkret och resultatet blev vinklubben Båstad Bjäre uppkorkat. Målsättningen är att samla människor som vill förkovra sig inom vinets värld, under trevliga former. Alla som har ett intresse av att lära sig mer är välkomna och under det gångna året har man hunnit med tre arrangemang och det fjärde, som är en nobelmiddag med bjäretouch, givetvis med tillhörande viner, går av stapeln samtidigt som denna tidning kommer ut.
– Vår slogan har varit ”från skog till fina salonger” och detta visas ganska tydligt när vi tittar på de arrangemang vi haft. Bland annat har vi haft en vinvandring med provningar och frågor om vin, iklädda gummistövlar och nu nästa vecka har vi fin middag a´la Nobel, menar Ante.

Elizabeth är utbildad inom restaurang och har bland annat drivit dryckesutbildningar och arbetat inom branschen på olika sätt. Intresset för vin delar hon med Ante som i sammanhanget kanske bör ses som autodidakt och tillsammans med två vänner har de nu förverkligat drömmen om en lokal vinklubb.
– Alla är verkligen välkomna till oss, betonar Elizabeth. Tillsammans lär vi oss nya saker hela tiden och vi har väldigt mycket spännande planer för framtiden. Både vad det gäller provningar, mässor och olika former av resor med vinanknytning.

För den som missade nobelmiddagen tillsammans med Båstad Bjäre Uppkorkat, men likväl är intresserad av att veta mer om klubben går det bra att skicka ett mal till Eizabeth på linstromeliza@gmail.com eller slå en signal på 0733-746984.
Givetvis är man välkommen på provningarna är om man inte ännu är medlem.