Betydelsen av ett ord

Joakim Ormsmarck, Bjäreliv

Att tidningen du just nu läser kom att byta namn från Laholmsliv till Bjäreliv Laholm har inte verkat vara något som egentligen berört så många men de som reagerat har gjort det på typsnittet som används till ordet Laholm under logotypen.

I efterhand kan jag bara hålla med om att det tunna typsnitt som vi tyckte var så snyggt på mallarna fick väldigt svårt att synas när det låg på en bild och flöt samman med sin bakgrund. Men vi är givetvis inte sämre än att vi kan inse när det är dags att göra om och göra rätt så från och med detta numret är Laholm återigen tydligt på framsidan. Tack för responsen!

Att tidningar tar paus på sommaren är mer regel än undantag men under mina snart femton år i den här branschen har jag haft som mantra att vi ska ge ut tidningar när det finns läsare, inte bara när det finns annonsörer och således känns det helt självklart att det ska komma ut tidningar när människor är lediga, då om någon gång har vi väl tid att läsa.

Men såklart innebär det att det blir lite tunnare nummer men det får vi leva med, redan nu ligger vi långt fram i planeringen av höstens satsningar så jag vågar redan nu lova något alldeles extra. Men det här numret går inte av för hackor det heller, lite tunnare men innehållet är riktigt trevligt om jag får säga det själv.

Min kollega Petra Carlsson har träffat härliga Görel Crona för att prata om hennes kärlek till Laholm i allmänhet och Skottorps slott i synnerhet. Görel berättar även om vänskapen med Johannes Brost och en hel del annat, intervjun hittar du lite längre fram i tidningen.

För någon vecka sedan gick Nattloppet av stapeln med Casandra Hallberg som den drivande eldsjälen bakom. Vilken fantastisk folkfest det blev och vi är så tacksamma att få ha varit en del av detta fantastiska evenemang som mediepartner. Tack Casandra.

Vill du arbeta med tidningar? Efter att under ett antal år ha arbetat med att bygga upp strukturen för våra olika titlar har vi nu allt på plats med våra verksamheten i Laholm, Båstad och Ängelholm.

Det har nu blivit dags att fylla en del tomma stolar på redaktionen och framförallt söker vi nu människor som älskar att skriva och vill vara med på vår fortsatta resa mot att bygga det nya lokala tidningshuset.

Under hösten kommer vi även att behöva förstärka andra delar av verksamheten så tveka inte att höra av dig om känner att du har något som du känner att du kan tillföra oss.

Nästa gång vi ses är sommaren över, skolorna har börjat igen och livet har återgått till det normala för de flesta av oss. Men fram tills dess har vi en härlig sensommar framför oss och jag hoppas att ni alla njuter av denna och skapar fina minnen inför en lång vinter!