Årets julklappsinsamling är igång

Julklappsinsamling Bjäreliv

Alla familjer har inte en ekonomi som tillåter den påfrestning det innebär att köpa julklappar och för att hjälpa såväl dessa barn som deras föräldrar arrangerar Bjärelivgruppen för femte året en julklappsinsamling på Bjäre.

Tillsammans med Fyrens Församling, som har varit med sedan starten, har insamlingen utvecklats genom åren och år är det möjligt att lämna in klappar till redaktionen på Axelstorpsvägen 2, till Båstad Turism & Näringsliv samt i receptionen på Norrviken varje dag mellan 10.00 och 16.00 under vecka 47 och 48.

Utöver dessa platser finns Bjärelivgruppen på plats under julmarknaden på Mariatorget den 1 december där det bjuds på glögg och pepparkakor och såklart finns byns lokala tidningar på plats för den som vill ha helgens läsning.
– Det har verkligen blivit en tradition med den här insamlingen, berättar Bjärelivs Joakim Ormsmarck, och redan i oktober börjar folk höra av sig för att fråga vad som behövs och vårt svar brukar vara att allt som är nytt och inslaget är välkommet.

Just att det ska vara nytt och oanvänt är något som är värt att poängtera en extra gång. Barnen som får gåvorna ska inte ärva någon annans avlagda leksaker utan känslan av den nya presenten är viktig, betonar Joakim.
– Sedan är presenter till de lite äldre barnen och tonåringarna alltid välkomna, där brukar vi sakna en del. Presentkort, biobiljetter eller böcker kanske kan vara en bra idé.

Presenterna ska vara inslagna och på något sätt märkta med en lapp kring vad de innehåller så att föräldrarna och Fyrens Församling, som sköter utdelningen, vet att det blir rätt gåva till rätt barn.
–Den som vill får väldigt gärna också skänka presentkort på exemplevis ICA, det är alltid välkommet, avslutar Joakim.