Vad är du nyfiken på?

Joakim Ormsmarck, Bjäreliv

Vilken fantastisk sommar det blev. Att i början av augusti titta nästan förhoppningsfullt mot himlen för att se ett regnmoln är inget vi varit vana vid de senaste åren men för egen del måste jag erkänna att det faktiskt kommit att bli så. Inte minst såklart för alla de lantbrukare och djurägare som desperat längtat efter regnet och därigenom möjligheten till att kanske få lite grönska att återkomma till marken. 

Men om vi nu för en liten stund glömmer de problem som torkan fört med sig kan vi nog alla konstatera att vädret varit fantastiskt för alla semesterlediga som i trädgårdar och på stränder kunnat lapa i sig D-vitamin för hela den långa hösten och vintern. För nu kommer den oavsett vi vill det eller inte, vi skriver mitten av augusti och i dagarna drar skolorna igång och livet återgår till det normala med skola, jobb och ekorrhjul – med den skillnaden att väldigt få nog kommer att komma tillbaka och beklaga sig över vädrets makter.

För egen del kom sommaren att avslutas med en vecka i New York tillsammans med familjen, knappast en lugn och avkopplande semester men inspiration i massor och mycket nya idéer med sig hem i bagaget. Jag är övertygad om att miljöombyte är bra och viktigt, inte minst för kreativiteten, och nu känner jag mig mer än redo att ta mig an hösten tillsammans med mina kollegor på redaktionen. Nu kör vi full fart – snart är det jul.

Vi har fyra nummer kvar i år som ska fyllas med intressant och inspirerande läsning. Vad skulle du vilja läsa om i din lokala månadstidning? Vem tycker du att vi ska intervjua? Vad är du nyfiken på att få veta mer om? Det är för din, och alla andra ängelholmares, skull som vi gör den här tidningen så tveka inte att kontakta oss med idéer och tankar.

Bjäreliv ska vara din lokala tidning med ett innehåll som berör dig som bor, lever och verkar i Ängelholms kommun. Men samtidigt har vi ingen avsikt att stirra oss blinda på att varje rad i tidningen måste vara lokalt knuten utan vi vill skriva om sådant som kan göra just din vardag lite intressantare. Ett exempel är intervjun med designern Johan Lindeberg som du hittar i det här numret, läs och låt dig inspireras av en person som valt sina egna vägar i livet.

När dessa rader skrivs är det tidigt på morgonen och fortfarande ganska svalt utanför det öppna fönstret, meteorologerna  har dock lovat drygt 30 grader även idag så även om jag vet att hösten borde vara här snart känns den likväl avlägsen, det får nog bli en glass redan innan lunch även idag.